Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Paulo Sergio Brito este noul antrenor al campioanei CFR Cluj

Paulo Sergio Brito este noul antrenor al campioanei CFR Cluj

Paulo Sergio Brito este noul antrenor al campioanei CFR Cluj
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    30 Oct 2012   •   11:13

După câteva zile în care au fot avansate mai multe nume pentru înlocuirea lui Ioan Andone, oficialii campioanei CFR Cluj s-au decis în cele din urmă asupra portughezului Paulo Sergio Brito.

„Reprezentanţii noştri au vorbit cu mai mulţi antrenori. Au discutat cu ei despre cum văd ei situaţia, ce doresc să realizeze în acest sezon, ce simt ei, iar alegerea noastră a fost Paulo Sergio. Credem că el e cel mai potrivit. Ne-am dorit un antrenor în care să credem că e cel mai bun posibil ca şi concepţie”, a declarat Arpad Paszkany, potrivit Mediafax.

Finanţatorul clujenilor este convins că decizia pe care a luat-o este una foarte bună, fiind de părere că lusitanul se va impune rapid la CFR: „Dintre toţi antrenorii de la care ai anumite aşteptări, şi care nu consideră venirea aici ca temporară şi să umple golurile din CV, şi efectiv să conteze foarte mult singurul a fost Paulo Sergio. În momentul de faţă cred că e pe locul 1 la tot ce înseamnă antrenori străini în campionatul României”.

Paulo Sergio Brito are 44 de ani şi a avut o carieră modestă de jucător, evoluând ca atacant pentru Olivais Moscavide, Vilafranquense, Belenenses, Paços Ferreira, Salgueiros, Vitória Setúbal, Feirense, Santa Clara, Grenoble, Estoril şi Olhanense.

După ce s-a retras, în 2003, a devenit antrenor la Olhanense, unde a rămas până în 2006, în CV-ul său figurând de atunci Santa Clara, Beira-Mar, Pacos Ferreira, Vitoria Guimaraes, Sporting Lisabona şi Hearts (Scoţia).

Cele mai importante performanţe ale carierei sunt un sfert de finală în Europa League cu Sporting şi Cupa Scoţiei câştigată cu cei de la Hearts în acest an. În ciuda rezultatelor bune pe care le-a avut cu echipa din capitala Scoţiei, nu şi-a prelungit înţelegerea cu aceasta, astfel că portughezul vine la Cluj din postura de antrenor liber de contract.

„El este la o vârstă care nu e aproape de finalul carierei, ci abia acum intră în liga mare a antrenorilor. Paulo Sergio este mai ieftin decât Ando, dar nu banii au fost importanţi. Noi am vrut un antrenor pentru care ce face în acest sezon, să fie o carieră foarte importantă. Dacă reuşeşte să scoată echipa în primăvara Ligii Campionilor, atunci ai un nume pe care nu îl poţi câştiga aşa uşor câştigând cupe sau campionate în alte ţări”, a mai spus Paszkany.

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Liga I Arpad Paszkany
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close