Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Peluza Sud a Stelei: "Bannerul a fost traducerea unei glume, uitaţi ce-au făcut ungurii în tren?"

Peluza Sud a Stelei: "Bannerul a fost traducerea unei glume, uitaţi ce-au făcut ungurii în tren?"

Peluza Sud a Stelei: "Bannerul a fost traducerea unei glume, uitaţi ce-au făcut ungurii în tren?"
Sursa foto: banner steaua
29 Iul 2009   •   09:04

La aproximativ două săptămâni de la evenimentul care a pus pe jar presa din Ungaria şi, apoi, din România, afişarea unui banner ironic de către ultraşii stelişti de la Peluza II la partida cu Ujpeste, vine şi reacţia liderilor galeriei. Alex Tofan, zis "Lecce", consideră că nu este nimic grav la bannerul respectiv, care traducea doar un banc de care publicul român nu este străin.
"Cât ţine femeia maghiară rahatul în ea? Răspuns: 9 luni!" Aşa suna bannerul afişat în galeria Stelei care a fost criticat dur de presa din România şi din ţara vecină, determinând şi reacţiile organizaţilor care combat rasismul şi xenofobia.
"Acel mesaj a fost scris de cineva care cunoştea acea limbă. Nu ştie nimeni cine a fost, probabil se şi feresc cei care l-au scris. Atunci 99 la sută dintre cei prezenţi pe stadion au înţeles. A fost un banc, o glumă, criticată de presa maghiară, apoi a fost preluat şi de presa din România. Acel mesaj a fost poate o replică la ce au făcut suporterii maghiari de când au intrat în ţară. Dar văd că lumea nu prea s-a sesizat în legătură cu ce au făcut aceştia în gările din Deva şi Simeria, în faptul că au afişat svastici sau bannere cu imaginea Ungariei Mari", a spus Alex Tofan, liderul galeriei din Peluza Sud pentru prosport.
Fanii stelişti vor avea joi posibilitatea de a arăta că evenimentele de la Steaua - Ujpest au fost un accident, cu ocazia meciului cu formaţia scoţiană Motherwell, care se va juca în Ghencea de la ora 20:45.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti presa xenofobie unguri
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close