Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Petrolul este prima finalistă a Cupei României, deşi a pierdut returul cu Oţelul

Petrolul este prima finalistă a Cupei României, deşi a pierdut returul cu Oţelul

Petrolul este prima finalistă a Cupei României, deşi a pierdut returul cu Oţelul
de M.T.    |    21 Mai 2013   •   22:40

Petrolul Ploieşti revine după 18 ani în finala Cupei României, deşi a pierdut returul de pe teren propriu cu Oţelul Galaţi, scor 1-2.

Echipa pregătită de Cosmin Contra va juca în ultimul act al competiţiei, care va avea loc pe 1 iunie, pe Arena Naţională din Bucureşti, graţie victoriei cu 3-0 pe care a obţinut-o în partida tur.

Cu şanse minime de a mai obţine calificarea după rezultatul din tur, gălăţenii au deschis scorul la Ploieşti în minutul 8, atunci când Gabi Paraschiv a marcat cu un şut la colţul lung din interiorul careului.

Orice urmă de îndoială privind numele echipei care merge mai departe a fost risipită în debutul părţii secunde, golgheterul parhovenilor, Jeremy Bokila, introdus pe teren la pauză, restabilind egalitatea în minutul 56, în urma unei centrări a lui Romario.

Oaspeţii s-au consolat cu o victorie de palmares, care pune capăt invincibilităţii Petrolului în acest an, Laurenţiu Iorga transformând în minutul 89 o lovitură de la 11 metri.

La precedenta prezenţă în ultimul act al Cupei României, în 1995, "lupii galbeni" au reuşit să cucerească trofeul, al doilea din istoria clubului, după o victorie la penaltyuri în faţa Rapidului.

Adversara ploieştenilor în finală se va alege dintre Astra Giurgiu şi CFR Cluj, cele două echipe urmând să se întâlnească miercuri, după ce în prima manşă au încheiat la egalitate, scor 0-0.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close