Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Petrolul s-a calificat în playoff-ul Europa League, după o victorie entuziasmantă în Cehia

Petrolul s-a calificat în playoff-ul Europa League, după o victorie entuziasmantă în Cehia

Petrolul s-a calificat în playoff-ul Europa League, după o victorie entuziasmantă în Cehia
de M.T.    |    08 Aug 2014   •   09:21

Petrolul este cu un pas mai aproape de grupele Europa League, după o prestaţie excelentă în Cehia

După remiza de la Ploieşti (1-1), prahovenii s-au impus cu 4-1 în returul cu Viktoria Plzen şi s-au calificat în playoff-ul competiţiei.

Echipa lui Răzvan Lucescu a deschis scorul în minutul 20, prin Teixeira, care a trimis în poartă minegea centrată de De Lucas. Peste 18 minute, Adi Mutu a dublat avantajul ploieştenilor, cu un trasor de la aproape 30 de metri.

În minutul 40, gazdele au redus din diferenţă, graţie reuşitei cu Pilar, însă Petrolul a refăcut avantajul de două goluri înainte d epauză, De Lucas înscriind cu capul, după o centrare superbă a lui Mutu.

Elevii lui Lucescu nu au mai forţat în partea secundă, însă chiar şi aşa au mai punctat odată prin Toto Tamuz, la capătul unui contraatac de manual, în minutul 69.

„Este o bucurie enormă. Mă aşteptam la o victorie, dar nu să marcăm atâtea goluri. Sunt fericit că ne-am calificat. Sunt foarte încrezător că vom întâlni un adversar mai uşor în playoff şi ne vom califica în grupe”, a declarat finanţatorul Petrolului, Daniel Capră, la finalul întâlnirii.

Acesta l-a lăudat pe Adrian Mutu, autorul unei prestaţii care a amintit de jucătorul care făcea furori în Italia în urmă cu câţiva ani.

„Nu m-am îndoit niciodată de Mutu. Întotdeauna am avut încredere în el, dar cred că poate mai mult şi mai are multe de arătat în fotbal”, a spus Capră.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close