Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Planul lui Gigi: Gloria Buzău se retrage, Steaua recuperează două puncte în Liga I

Planul lui Gigi: Gloria Buzău se retrage, Steaua recuperează două puncte în Liga I

Planul lui Gigi: Gloria Buzău se retrage, Steaua recuperează două puncte în Liga I
24 Noi 2008   •   11:36

După ce a încurcat-o de două ori în tot atâtea sezoane, Gloria Buzău are în ocazia de a-şi ajuta sora mai mare, Steaua Bucureşti. Surse autorizate au declarat pentru Gazeta Sporturilor că Gigi Becali a fost vizitat săptămâna trecută de Costel Bucur, prietenul său pe care l-a impus la Buzău, iar cei doi au pus la cale un plan măreţ.
Mai exact, săptămâna viitoare, Gloria Buzău ar putea să se retragă din Liga I, având în vedere că după 16 etape a acumulat doar trei puncte în clasament. ?Avem doar 3 puncte, n-am bătut pe nimeni. De ce să ne mai chinuim? Mai bine ne retragem şi gata!?, le-ar fi spus patronul Costel Bucur unor jucători de la Gloria Buzău, după 1-1 cu Poli Iaşi.
Retragerea ar aduce un mare avantaj Stelei, singura formaţie de top din România care nu a reuşit să învingă Buzăul. Cum toate rezultatele Gloriei vor anulate, în cazul retragerii, Stelei i s-ar lua doar un punct din totalul celor acumulate, pe când contracandidatele la titlu ar pierde câte trei puncte în clasament. Astfel, distanţa faţă de Unirea Urziceni şi Dinamo Bucureşti în clasamentul Ligii I s-ar micşira.
Conform regulamentului, buzoienii ar retrograda în Liga a 3-a, începând cu sezonul viitor, însă să nu credeţi că sunt fără salvare. În loc să retrogradeze în Liga a 2-a cu o posibilă penalizare din cauza neîndeplinirii baremului, ei vor retrograda în Liga a 3-a, fără penalizare, însă unde vor fuziona cu CSM Râmnicu Sărat, liderul de acum al Seriei 1 din Liga a 3-a, formaţia cu prima şansă de promovare în eşalonul secund.
În concluzie, gruparea din Crâng îi face un serviciu lui Gigi Becali, scapă de cheltuielile din retur, iar în sezonul viitor va porni de la zero în eşalonul secund. Costel Bucur, patronul Gloriei Buzău, spune însă că nu se retrage, ci în iarnă va face curăţenie la echipă şi va pregăti strategia pentru a îndeplini baremul de 25 de puncte. O altă piedică în realizarea planului Becali ? Bucur, este teama latifundiarului din Pipera că o asemenea mişcare i-ar şifona puternic imaginea, chiar înaintea alegerilor parlamentare, mai scrie Gazeta Sporturilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close