Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Poli Iaşi - Dinamo 1-3. Foştii ieşeni "Cristea" fac diferenţa pentru alb-roşii (VIDEO)

Poli Iaşi - Dinamo 1-3. Foştii ieşeni "Cristea" fac diferenţa pentru alb-roşii (VIDEO)

Poli Iaşi - Dinamo 1-3. Foştii ieşeni "Cristea" fac diferenţa pentru alb-roşii (VIDEO)
Sursa foto: andrei cristea
01 Noi 2009   •   21:49

Dinamo avea misiunea obligatorie de a câştiga partida de la Iaşi pentru a rămâne în plutonul care conduce Liga I în acest moment. "Câinii" conduşi de pe bancă de Cornel Ţălnar au arătat că îşi doresc toate cele trei puncte în partida din Copou, dar nimeni nu are viaţă uşoară în faţa echipelor pregătite de Petre Grigoraş. Rezultatul a fost o partidă pe contre, în care amândouă formaţiile au avut ocazii mari de a marca.
Nici dinamoviştii, nici ieşenii nu au avut calitate la finalizare în primele minute ale meciului, aşa că soluţia era de a pune un jucător în faţa porţii goale, pentru a avea certitudinea golului. În minutul 20, Claudiu Niculescu a trimis o pasă luminoasă la Torje pe culoar, mijlocaşul de buzunar a avansat şi a ţinut mingea exact cât trebuia, trimiţându-i apoi lui Andrei Cristea în 5 metri, în faţa porţii goale. Gol Dinamo, dar Cristea nu s-a bucurat, din respect pentru perioada petrecută la Politehnica anii trecuţi.

Scorul nu a rezistat mult pe tabelă, iar gazdele au înscris un gol care va stârni multe comentarii dure în tabăra dinamovistă. Iaşenii au bătut un corner de pe dreapta, N'Doye a respins cu capul în faţa careului, iar macedoneanul Stojan Ignatov a şutat de acolo, pe jos, pe sub picioarele unui coleg aflat în ofsaid. Dolha a fost bătut, iar scorul a devenit 1-1. Ocazii mari nu au mai apărut până la fluierul de pauză, rezultatul înregistrat pe tabelă s-a păstrat după primele 45 de minute.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru Dinamo, care a început în forţă repriza secundă. Fotbaliştii echipaţi în "alb-roşu" au ratat, mai întâi, o serie de ocazii, iar apoi au înscris două goluri. Mai întâi, Adrian Cristea şi-a "înţepat" şi el fosta echipă, după o centrare a lui Torje, la care Niculescu i-a atras după el pe fundaşi şi "Prinţul" a înscris nestingherit.

Apoi, Andrei Cristea a marcat al doilea său gol, unul la fel de simplu precum primul, după o pasă excelentă a nou-intratului Marius Alexe, care l-a găsit singur în faţa porţii goale. Fostul stelist a marcat cu siguranţă şi a dus scorul la 3-1 pentru echipa sa, care nu mai putea scăpa victoria din mâini decât în cazul unor greşeli proprii.
Ieşenii nu s-au lăsat şi, până la final, au lovit bara porţii lui Emilian Dolha, dar sorţii au ţinut cu echipa bucureşteană şi scorul s-a păstrat până la final. În urma acestui rezultat, Dinamo totalizează 21 de puncte, la fel de multe ca Urziceni şi Timişoara, cu menţiunea că echipa din urmă joacă în ultimul meci al etapei cu Steaua. Peste Dinamo sunt Rapid, CFR Cluj şi FC Vaslui, echipe care au 22 de puncte.
Au jucat echipele
Politehnica Iaşi: 33. Marc - 15. Mihajlov, 23. Ad. Ilie (77. Buta '65), 28. Cr. Munteanu, 5. Pecnik (3. Costache '46 ) - 24. Straton, 8. Ignatov, 13. Cr. Bratu - 11. Bujor (18. Miclea '60), 21. Balde, 10. Cr. Constantin. Antrenor: Petre Grigoraş
Dinamo: 12. Dolha - 25. Scarlatache, 18. L. Goian, 4. Moţi, 3. Pulhac - 22. Torje, 29. N'Doye, 8. Boştină (6. Rus '70), 20. Adrian Cristea - 99. Cl. Niculescu (10. Alexe '58), 17. Andrei Cristea (7. Zicu '79). Antrenor: Cornel Ţălnar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Cristea Dinamo Poli Iaşi Liga I
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close