Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Poli Iaşi - Gloria Buzău 1-1 şi Farul - Gaz Metan 2-0. Retrogradarea şi titlul în Liga I se decid la TAS!

Poli Iaşi - Gloria Buzău 1-1 şi Farul - Gaz Metan 2-0. Retrogradarea şi titlul în Liga I se decid la TAS!

Poli Iaşi - Gloria Buzău 1-1 şi Farul - Gaz Metan 2-0. Retrogradarea şi titlul în Liga I se decid la TAS!
Sursa foto: andrei cristea
30 Mai 2009   •   21:22

Situaţie tristă în campionatul intern. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a ajuns să joace un rol decisiv atât în lupta pentru titlu cât şi în cea pentru retrogradare. Politehnica Iaşi a câştigat pe teren în această etapă rămânerea în Liga I, dar ar putea pierde acest drept la masa verde, dacă TAS decide să dea Farului Constanţa punctele din meciul cu echipa moldoveană după episodul cu stingerea "nocturnei". Farul a învins Gaz Metan, ardelenii ratând şansa de egala la puncte Poli Iaşi. Acum atât Gazul cât şi Farul mai pot rămâne în Liga I doar dacă TAS depunctează Poli Iaşi.
Cele două partide care puteau stabili încă din această etapă cine retrogradează şi cine rămâne în Liga I au implicat patru echipe care au în comun emoţiile sau certitudinea coborârii în eşalonul secund. Politehnica Iaşi avea nevoie de trei puncte împotriva Gloriei Buzău pentru a fi sigură că nu va retrograda, indiferent dacă va pierde la TAS partida cu Farul Constanţa, câştigată pe teren. Totuşi, Buzăul arată în acest final de sezon calităţi surprinzătoare şi moldovenii nu au reuşit să găsească drumul spre poartă în această repriză. Farul Constanţa, la şase puncte în spatele Iaşiului înaintea acestei etape, şi-au făcut, însă, treaba, şi au marcat de două ori într-o repriză foarte bună. Mai întâi, Gerlem a deschis scorul pentru constănţeni în minutul 27 după o acţiune pe partea stângă creată de Voiculeţ, finalizată cu un şut printre picioarele lui Vâtcâ.

Peste 11 minute, gazdele au mai marcat o dată, Voiculeţ făcând o fază de mare atacant şi trecând cu mare uşurinţă pe lângă adversarul direct, pentru a şuta apoi cu forţă la colţul scurt, pe lângă Vâtcă. Misiunea Gazului devenea foarte grea, iar retrogradarea era, aproape, o certitudine în acest moment.

După pauză, a venit rândul celuilalt meci de a se anima, iar echipa lui Cristiano Bergodi a dat impresia, pentru un scurt moment, că poate să câştige şi să îşi asigure locul în prima ligă şi sezonul viitor. Cristian Bratu a deschis scorul în minutul 53 pentru Politehnica Iaşi cu mare uşurinţă, după o fază în care colegul său, Andrei Cristea, a făcut tot greul şi a pătruns în careu, centrându-i perfect. Bratu s-a ridicat şi a trimis mingea cu capul în plasa porţii lui Zimmerman, iar Gloria putea să cadă moral. Exact invers s-a întâmplat, însă, iar echipa lui Constantin Cârstea a revenit imediat. Mansour a luat o minge în stânga imediat de la reluare şi l-a învins pe goalkeeperul Pleşca, făcând linişte în tribune.

Dacă meciul de pe malul mării, între Farul şi Gaz Metan a fost unul fără ritm, şi datorită lipsei de atitudine a oaspeţilor, care s-au obişnuit prea repede cu gândul unei înfrângeri, cel din capitala Moldovei nu şi-a pierdut din ritm. Cristea a trecut pe lângă golul al doilea al echipei sale în minutul 60, dar nici Gloria nu s-a lăsat mai prejos şi Mansour a fost şi el aproape de "dublă". În ciuda încercărilor, golul nu a venit pentru Iaşi, Farul fiind mult mai aproape de a marca pe celălalt stadion, ghinionul şi lipsa de concetrare fiind singurele motive pentru care Farul nu s-a desprins.
Politehnica Iaşi a remizat cu Gloria Buzău, 1-1, iar Farul a învins Gaz Metan Mediaş cu 2-0 acasă, rezultate care nu salvează echipa lui Bergodi de la retrogradare. Totuşi, singurul fel în care clubul din Copou mai poate retrograda în acest moment este să piardă la TAS cele trei puncte din meciul de acasă cu Farul. Dacă decizia va fi favorabilă echipei moldovene şi linia de clasament rămâne cea stabilită pe teren, Iaşi-ul este salvată în acest moment, deoarece are trei puncte peste Gaz Metan Mediaş, 36 faţă de 33, dar este avantajată de rezultatele directe. Atât şansele Gazului, cât şi ale Farului trec, astfel, prin TAS, dar echipa moldoveană este favorită să se menţină în prima divizie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close