Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Poli Timişoara-U. Craiova 1-0. Oltenii pierd punctele după ratarea unui penalty (VIDEO)

Poli Timişoara-U. Craiova 1-0. Oltenii pierd punctele după ratarea unui penalty (VIDEO)

Poli Timişoara-U. Craiova 1-0. Oltenii pierd punctele după ratarea unui penalty (VIDEO)
Sursa foto: poli timisoara
11 Apr 2009   •   20:08

Banatul şi Oltenia s-au întâlnit într-um meci extrem de important pentru configuraţia primelor locuri ale campionatului, mai ales în ce priveşte formaţile ce vor merge spre Liga Campionilor. În postura de gazde, timişorenii erau pe locul trei, în vreme ce Universitatea Craiova venea de pe poziţia a cincea.
Ambele echipe aveau moralul ridicat, cu bănăţenii care se bucurau de victoria cu 2-0 pe terenul celor de la Rapid, în vreme ce Craiova încă îşi aduce amine de faptul că a învins-o pe Dinamo.

Adrian Mititelul mărturisea înaintea meciului că este conştient că va fi ?cel mai greu meci din retur. Un punct ar fi extraordinar pentru noi acolo. Dar ar fi extraordinar să câştigăm. Întâlnim o echipă robustă, cu o forţă deosebită în atac şi la fazele fixe. Să nu uităm cum am pierdut noi în tur".

Meciul se anunţa a fi unul frumos şi nu a dezamăgit- numeroase faze de ambele părţi. În minutul 46 însă Dorel Stoica ratează un penalty, ce avea să se răzbune.
În minutul 45, Florin Costea a primit o minge pe culoar, a pătruns în careul timişorenilor şi a fost faultat de Borbely, arbitrul Alexandru Tudor dictând penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată de căpitanul oltenilor, Dorel Stoica, dar portarul Costel Pantilimon a reuşit să apere.

Repriza a doua a debutat cu golul lui Arman Karamyan. A fost momentul decisiv care a adus şi destrămarea craiovenilor, ce nu mai fac faţă la mijlocul terenului.
În ultimele minute ale jocului, ambele echipe au avut ocazia să marcheze, dar de fiecare dată portarii s-au opus foarte bine. Prima dată, Florin Costea s-a demarcat foarte bine la o lovitură liberă a formaţiei sale şi a reluat spre poarta timişorenilor din 4 metri, dar Pantilimon a intervenit extraordinar cu piciorul şi a respins. Apoi, în minutele de prelungire, Winston Parks a primit o pasă foarte bună de pe partea stângă, dar a trimis balonul doar în braţele lui Bornescu din colţul careului mic.

Arman Karamian a ajuns, după golul din acest joc, la cota 5 în clasamentul golgheterilor. El a mai reuşit să înscrie câte un gol în partidele cu Oţelul Galaţi (etapa 13) şi Gloria Buzău (etapa 22) şi două în jocul cu Rapid (etapa 23). Armeanul a ajuns astfel la cel de-al patrulea gol în doar trei etape.
FC Timişoara nu a mai pierdut un meci în Liga I de la data de 8 noiembrie 2008, atunci când Dinamo se impunea pe terenul bănăţenilor, scor 3-0. De atunci, formaţia de pe Bega a mai disputat 9 partide în care a înregistrat 5 victorii şi 4 rezultate de egalitate. De cealaltă parte, Universitatea Craiova se află la prima înfrângere după cinci meciuri, în care oltenii au înregistrat 4 victorii şi un rezultat de egalitate.

În urma acestui rezultat, FC Timişoara a urcat pe primul loc în Liga I, cu 46 de puncte, în timp ce Universitatea Craiova a rămas pe poziţia a 5-a, cu 41 de puncte.


Penalty ratat




1-0


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Poli Timisoara Universitatea Craiova
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close