Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Portughezul Caixinha vrea echipele româneşti excluse din Europa

Portughezul Caixinha vrea echipele româneşti excluse din Europa

Portughezul Caixinha vrea echipele româneşti excluse din Europa
29 Dec 2008   •   13:20

Plecarea antrenorului portughez Jose Peseiro de la Rapid a făcut să curgă multă cerneală în ziare, dar şi să se pornească o luptă continuă între lusitan şi conducere. Motivul a fost, în principal, respectarea sau nerespectarea în totalitate a ceea ce era înscris în contractele semnate. Tot scandalul creat l-a făcut pe secundul lui Peseiro, Pedro Caixinha, să declare pentru gsp.ro:
"Ar trebui să fiţi excluşi cinci ani din Europa, doar aşa se pot ameliora lucrurile! Fotbalul românesc trebuie să spună stop şi să o ia de la capăt. Nu e normal să tratezi aşa un contract! La Cluj, pentru a scăpa de un fotbalist i-au luat casa şi maşina! Probleme sunt şi la Steaua, şi Dinamo, dar şi la Timişoara, unde Alexa bate străinii care vin la echipă. De ce? Şi ei sunt jucători şi au venit acolo pentru a face performanţă. Eu am vorbit de situaţia existentă la grupările importante, însă mi-e greu să cred că la cluburile mici e totul OK".
Tratamentul la care au fost supuşi Peseiro şi secunzii săi la Rapid este unul care, totuşi, nu îl surprinde pe Caixinha în totalitate. El povesteşte cum, de la început, oficialii Giuleşteni nu păreau sinceri şi aveau un comportament dubios la semnarea actelor. De aceea, susţine el, au insistat portughezii pentru clauzele de reziliere foarte substanţiale pe care le au stipulate în contractele cu Rapidul.
"S-a vorbit atâta despre clauzele de reziliere mari pe care noi, secunzii, şi Peseiro le avem în contracte. Tocmai d-aia am insistat pentru ele, fiindcă am simţit de la început că ceva nu e în regulă. La negocieri, oficialii nu ne-au privit în ochi nici o clipă, au evitat, iar asta a fost un semn clar pentru mine că nu erau sinceri. Ce aş face dacă mi s-ar propune să lucrez la o altă echipă din România? Ştiţi cum e, dacă arunci o pisică în apă pentru prima oară, va face totul ca să supravieţuiască. Dacă încerci cu ea şi a doua oară acelaşi lucru, te va zgâria, pentru că a experimentat deja apa şi fuge de ea. Aşa e ţara voastră pentru mine, ca apa pentru pisică!", a adăugat Caixinha.
Este de aşteptat, în aceste condiţii, ca portughezii de la Rapid să plece imediat ce au ocazia, având în vedere părerea pe care o au despre lipsa de seriozitate a românilor, în general. Dar, probabil, ei nici nu vor face mari compromisuri în negocierile cu clubul. Secunzii lui Jose Peseiro sunt Caixinha, Eduardinho şi Zivanovici, fiecare cu câte un salariu de 120.000 de euro pe an.
Foto: gsp.ro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Rapid contracte
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close