Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Prima dublă a lui Torje la echipa naţională aduce României trei puncte în Luxemburg

Prima dublă a lui Torje la echipa naţională aduce României trei puncte în Luxemburg

Prima dublă a lui Torje la echipa naţională aduce României trei puncte în Luxemburg
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    02 Sep 2011   •   22:31

Gabi Torje a marcat golurile prin care România a câştigat cu 2-0 meciul din Luxemburg din preliminariile Campionatului European din 2012, primul oficial de la revenirea lui Victor Piţurcă pe banca naţionalei. Tricolorii rămân însă pe locul 4 în grupa D, şansele de calificare la turneul final depinzând acum de rezultatul întâlnirii cu Franţa de săptămâna viitoare.

 
Victor Piţurcă a început meciul cu două surprize în echipa de start, Măţel pe postul de fundaş dreapta, debut absolut, şi Costin Lazăr ca închizător. Decizia selecţionerului se va dovedi inspirată, jucătorul Astrei aflându-se la originea deschiderii scorului, în timp ce fostul rapidist a pasat a la Xavi pentru 2-0, de fiecare dată cel care a profitat fiind Gabriel Torje, aflat la prima dublă în tricoul naţionalei.
 
Însă până la 2-0, echipa României a trecut prin mari emoţii, în special în debutul partidei, atunci când Joachim, în două rânduri, şi Blaise au ratat incredibil din poziţii favorabile. Tricolorii au răspuns prin Marica, lovitură de cap puţin pe lângă, după o centrare perfectă a lui Tănase, în timp ce Torje a mai avut o şansă bună de a marca înainte de pauză, dar şutul său din marginea careului a ocolit poarta.
 
În partea a doua, Piţurcă nu a mai tremurat din cauza adversarului, dar s-a trezit cu o grijă în plus pentru meciul cu Franţa, după ce Galamaz s-a accidentat şi a trebuit să-i lase locul unui nou debutant, Vlad Chiricheş.
 
Mult mai liniştiţi după ce şi-au asigurat un avantaj liniştitor, tricolorii nu au mai forţat după pauză, doar Bucur, şut de la 20 de metri respins de Joubert, şi Marica, lansat excelent de Torje, atacantul lui Schalke s-a complicat inutil, ameninţând în mod real poarta luxemburghezilor.
 
Primul obiectiv, trei puncte în Luxemburg, a fost îndeplinit. Însă în condiţiile în care Bosnia s-a impus în Belarus, o victorie cu Franţa devine obligatorie. Meciul de marţi, de pe Naţional Arena, ne va spune dacă mai sperăm la Euro sau vom începe deja să facem planuri pentru preliminariile Mondialului din 2014.
 
Luxemburg: Joubert - Schnell, Hoffman (Bukvic 76), Blaise, Mutschi - Bettmer, Gerson, Payal, Leweck - Joachim (Kitenge 46) - Da Mota (Janisch 61)
 
România: Tătăruşanu - Măţel, Galamaz (Chiricheş 62), Goian, Raţ - Cociş, C. Lazăr, Cr. Tănase - Torje (Nicoliţă 75), Marica (B. Stancu 87), G. Bucur.

 

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close