Primul interviu dat de Gigi Becali, acum 17 ani: „De bani nu mă satur niciodată”

de A.M.P    |    20 Ian 2017   •   10:04
Primul interviu dat de Gigi Becali, acum 17 ani: „De bani nu mă satur niciodată” Foto: Agerpres

În anul 2000, când a început să investească la Steaua, după ce a intenţionat să cumpere echipa FC Oneşti, Viorel Păunescu şi Victor Piţurcă erau convinşi că-l vor putea controla pe Gigi Becali. Latifundiarul era pus pe fapte mari, iar multe dintre trăsăturile sale de caracter puteau fi totuşi intuite, la o analiză mai atentă a puţinelor sale apariţii în presă, scrie adevarul.ro

”Pe mine nu mă interesează publicitatea, nu mă duc la emisiuni, nu ies în faţă. Eu vreau să fac treabă la Steaua. (...) De la Steaua nu se mai pleacă. Jucătorii noştri au contracte mari, aproape duble faţă de restul echipelor, pentru că am băgat bani. (...) Eu stau pe o avere imensă, ce pot să cîştig de la Steaua? Poate doar publicitate, dar nu acum, mai tîrziu. Bine, fotbalul poate fi profitabil, dar este şi un risc mare. Dacă vrei să faci ceva, riscă, bagă bani, două-trei milioane de dolari pe an. Nu, gata, cum a venit o ofertă, vinzi să-ţi scoţi banii. Ţii jucătorii ca să faci o performanţă, apoi ai şi profit. Pînă acum, oamenii care au intrat în fotbal au intrat pentru publicitate şi cîştig imediat. Eu nu mă pricep prea tare la fotbal, dar sînt negustor bun. Cînd încep o treabă, ştiu să-l aleg pe cel mai potrivit om. Eu i-am ales pe Păunescu şi Piţurcă”, spunea Gigi Becali, în 2000, în primul său interviu din postura de finanţator al Stelei.

- Peste 100 de milioane de dolari. Bogăţia materială, combinată cu cea sufletească, e un lucru extraordinar. De bani nu mă satur niciodată, vreau mereu să avansez. Mie îmi plac numai lucrurile mari. Şi Steaua va fi iar mare, pentru că unde pun eu banii, pune Dumnezeu mîna.

Citeste mai mult: adev.ro/ok25it

Întrebat la cât se ridică averea sa, Becali răspunde ferm „peste 100 de milioane de dolari”.

”Bogăţia materială, combinată cu cea sufletească, e un lucru extraordinar. De bani nu mă satur niciodată, vreau mereu să avansez. Mie îmi plac numai lucrurile mari. Şi Steaua va fi iar mare, pentru că unde pun eu banii, pune Dumnezeu mâna”, spunea atunci Gigi Becali.

 

Parteneri
x close