Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Prunea către Penescu: Pe cuvânt de onoare, Corpodean e cel mai bun arbitru pentru tine la Vaslui

Prunea către Penescu: Pe cuvânt de onoare, Corpodean e cel mai bun arbitru pentru tine la Vaslui

Prunea către Penescu: Pe cuvânt de onoare, Corpodean e cel mai bun arbitru pentru tine la Vaslui
24 Apr 2009   •   15:23

Uşor-uşor ies la iveală motivele pentru care Cornel Penescu şi mai mulţi arbitrii au fost reţinuţi în ultima perioadă sub acuzaţii de dare şi luare de mită. Mai mult decât atât, se pare că şi unul dintre oamenii importanţi din FRF, Florin Prunea, este implicat în cutremurul care a cuprins fotbalul românesc.

Conform stenogramelor prezentate de realitatea.net, Cornel Penescu a avut o discuţie telefonică cu Prunea, în care fostul portar al echipei naţionale îl sfătuieşte pe patronul Argeşului să forţeze numirea lui Corpodean ca arbitru la partida echipei sale cu FC Vaslui. De asemenea, au mai ieşit la iveală discuţii între Cornel Penescu şi Ilie Făcăleaţă, dar şi între Ilie Făcăleaţă şi Sorin Corpodean, care dezvăluie felul în care s-au desfăşurat evenimentele în acest caz.
Florin Prunea spune că nu are legătură cu scandalul de corupţie
"În stenograma care a apărut acum nu este nimic nou faţă de ce a apãrut acum câteva zile. Nu mă incriminează cu nimic stenogramele. Am conştiinţa împăcată din punctul meu de vedere. Eu nu ştiu să fiu în vizorul DNA, dar dacă voi fi chemat să dau explicaţii în acest caz, o voi face. Bineînţeles că mă voi prezenta în faţa oricărei instituţii a statului, la fel cum am făcut şi în problemele care au fost cu transferurile ajunse în instanţă. Pe mine nu m-a avertizat nimeni că voi fi anchetat. Nu am niciun amestec în acest caz de corupţie", s-a apărat Florin Prunea, potrivit Mediafax.
Sorin Corpodean este acuzat că ar fi primit mită 15.000 de dolari pentru partida disputată în etapa a 11-a între FC Vaslui şi FC Argeş, scor 0-1. Golul a fost marcat pe finalul partidei de către Iulian Tameş, care a transformat un penalty obţinut tot de el. În minutul 84, Tameş a forţat la o intrare a lui Kuciak prin alunecare şi a obţinut un penalty, uşor acordat de Sorin Corpodean.

La finalul partidei, finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a acuzat în termeni duri arbitrajul. "De unde 11 metri? Tot arbitrajul a fost unul tendenţios. Pot să mă suspende cât vor ei, să-mi dea şi 200 de miliarde amendă că nu mă interesează. Au pregătit de o săptămână meciul de astăzi de la Vaslui. Eu am crezut că Corpodean este un arbitru serios, dar cred că nu mai are ce căuta în arbitraj. Au pregătit dinainte acest meci şi când îl mai vezi şi pe Constantin că îşi dă ochii peste cap ca păpuşile ruseşti...", a spus Porumboiu.

FC Vaslui - FC Argeş 0-1


El a comentat atunci şi o declaraţie a patronului FC Argeş Cornel Penescu, care a declarat că ar vrea să îl pună pe Corpodean şef la comisia de arbitri. "M-am crucit când am auzit aseară declaraţia lui Penescu, că vrea să-l pună pe Corpodean şef la comisia de arbitri. Să-l pună să-i împacheteze zahăr sau ce vinde ăla", a mai declarat Porumboiu.

La scurt timp înainte de a face aceste declaraţii, Porumboiu a intrat în sala în care tehnicianul FC Argeş, Ionuţ Badea, susţinea conferinţa de presă de la finalul meciului. Porumboiu a izbucnit în hohote de râs şi a declarat: "Doar în visele cu tâmpiţi se poate întâmpla aşa ceva ca în meciul cu FC Argeş", comparând ceea ce s-a întâmplat cu "festivalul umorului". Porumboiu şi-a cerut scuze de la Badea pentru că i-a întrerupt conferinţa de presă şi i-a spus tehnicianului că el nu are nicio vină.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cornel Penescu Florin Prunea FC Arges
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close