Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid acuză "furtul ordinar" al arbitrului Tudor. Giuleştenii vroiau două penalty-uri

Rapid acuză "furtul ordinar" al arbitrului Tudor. Giuleştenii vroiau două penalty-uri

Rapid acuză "furtul ordinar" al arbitrului Tudor. Giuleştenii vroiau două penalty-uri
Sursa foto: george copos
17 Oct 2009   •   22:43

Oficialii rapidişti au luat foc după înfrângerea urâtă a echipei loc, 1-4 acasă cu CFR Cluj. Giuleştenii în frunte cu patronul Copos l-au făcut cu ou şi cu oţet pe "centralul" Alexandru Tudor, despre care spun că le-a refuzat două penalty-uri şi că l-a iertat pe Deac de un cartonaş roşu. Adversarii, în schimb, jubilează şi se bucură că au atacanţi de o asemenea eficienţă.
Patronul Rapidului, în pline negocieri de vânzare a clubului cu germanul Lutz Stache, a contestat cel mai vehement arbitrajul lui Alexandru Tudor. Copos a reclamat, chiar, o hoţie din partea arbitrului bucureştean.
"Astăzi (n.r. sâmbătă) a fost un furt ordinar, este o ruşine pentru un arbitru cu ecuson FIFA să conducă un meci de asemenea manieră. A fost henţ clar la Mureşan în careu, penalty clar la Herea, eliminare la Deac. Ce să mai spunem, furt ordinar. De aceea am luat decizia ca de acum înainte la toate meciurile importante ale Rapidului să aducem arbitri din străinătate. Noi am zis să fim patrioţi, dar nu credeam că un arbitru ca Tudor să facă asemenea greşeli inimaginabile. Şi au fost greşeli intenţionate. Păi poate vreodată un arbitru, ecuson FIFA, să facă aşa ceva? Să-i fie ruşine lui Tudor, eu în locul lui mi-aş rupe ecusonul FIFA din piept. Poate să zică Tudor şi cei de la CCA ce vor, dar este ruşios", s-a plâns Copos, potrivit Mediafax.
"Am făcut greşeli multe astăzi. Este adevărat că Marinescu a prins o zi foarte proastă, dar este un copil, iar copiii greşesc uneori. Asta este viaţa. Din păcate Straton era accidentat şi nu l-am putut folosi, dar de săptămâna viitoare îl vom avea pe Bornescu. Am ţinut mult să îl aducem, este un portar cu personalitate ce ne va ajuta. Acum aşteptăm să fie declarat jucãtor liber", a declarat patronul din Giuleşti.
Antrenorul echipei, Viorel Hizo, a fost la fel de scandalizat de arbitraj precum George Copos. De altfel, strigătele lui Hizo s-au putut auzi şi în timpul partidei. Bineînţeles, ţinta urletelor "Dulăului" era nimeni altul decât Alexandru Tudor.
"Ce a fãcut astăzi Tudor este condamnabil. Aş vrea să revăd trei faze: una la Herea, când e obstrucţionat în careu şi e 11 metri ca lumina zilei, apoi Mureşan pune mâna pe o minge care se ducea în poartă şi iar e 11 metri, iar la Deac trebuia acordat al doilea galben, e o fază de manual. Nu se poate. Arbitrul Tudor a dezamăgit. Eu i-am susţinut pe arbitrii români, dar dacă primul arbitru al României a condus de aşa manieră, trebuie să ne punem mari întrebări. E inadmisibil. Am spus că nu îmi este frică de arbitrii români, dar în sinea mea îmi era. S-a ajuns prea departe ca manieră de arbitraj. Au fost foarte multe greşeli, iar 90 la sută au fost în defavoarea Rapidului", a semnalat Hizo, potrivit sursei citate.
Clujenii nu sunt interesaţi de arbitraj
"Am demonstrat azi că CFR Cluj are valoare. Am întâlnit Rapid, echipa de pe primul loc şi sunt foarte bucuros de victorie. La început, nu credeam că va fi acest scor. Ambele echipe sunt valoroase, dar noi am reuşit să fructificăm aproape fiecare ocazie pe care am avut-o. Nu asta este diferenţa de valoare dintre cele două echipe, nu acest lucru îl spune rezultatul. Rapid e o echipă bună, care se va lupta pentru titlu până la sfârşitul campionatului. Diferenţa de azi a fãcut-o CFR, care a jucat foarte bine tactic, a făcut un joc aproape perfect. Nu vreau să iau din meritele Rapidului, dar în fotbalul de azi trebuie sã fii eficace, iar CFR a fost mai eficace azi", a spus antrenorul echipei, Toni Conceicao.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Copos FC Rapid CFR Cluj Viorel Hizo
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close