Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid - Dinamo 2-2. "Câinii" rămân favoriţi la locul de Europa League după un meci de senzaţie (VIDEO)

Rapid - Dinamo 2-2. "Câinii" rămân favoriţi la locul de Europa League după un meci de senzaţie (VIDEO)

Rapid - Dinamo 2-2. "Câinii" rămân favoriţi la locul de Europa League după un meci de senzaţie (VIDEO)
Sursa foto: andrei cristea
02 Mai 2010   •   22:24

Rapidul are şanse foarte mici să mai prindă locul 6 în Liga I, ultimul care duce în Europa League, şi este pe cale să piardă cupele europene pentru al doilea an consecutiv. Începutul de meci le-a aparţinut în totalitate "câinilor", care au condus cu 2-0, dar până la urmă rapidiştii se pot considera ghinionişti pentru remiză, repriza a doua fiind dominată puternic de giuleşteni
Rapid - Dinamo era, pe vremuri, un derby de mare orgoliu dar, mai ales, o partidă foarte importantă pentru soarta titlului de campioană. Duminică cele două s-au bătut pentru locul al şaselea, ultimul care duce în Europa League. Cu toate acestea, partida a arătat ca un adevărat derby, iar spectacolul nu s-a lăsat aşteptat nici o clipă.
Andrei Cristea a dat tonul în minutul 11, la o acţiune personală în care părea că ieşise din zona periculoasă. Totuşi, ex-stelistul a găsit o soluţie de mare efect şi a trimis peste Bornescu un lob superb, de la marginea careului mare, deschizând scorul.
Rapid - Dinamo 0-1, gol Andrei Cristea

Situaţia s-a îmbunătăţit şi mai mult pentru Dinamo în minutul 23. Torje a fost oprit prin fault dintr-un sprint, dar a executat repede lovitura liberă, l-a găsit pe Andrei Cristea şi acesta a pasat la 16 metri lui Marius Alexe. Jucătorul abia revenit în prima echipă a lui Dinamo a finalizat cu latul şi şi-a spălat păcatele pentru faptul că fugise din cantonamentul echipei după meciul din Cupă cu CFR Cluj.
Rapid - Dinamo 0-2, gol Marius Alexe

Ioan Andone a sesizat degringolada din echipa sa şi, ca să evite un dezastru, l-a scos din teren pe Ştefan Grigorie, introducându-l pe Ovidiu Herea. Rezultatele s-au văzut imediat. Mai întâi, Herea a centrat din lovitură liberă în minuul 34, mingea a fost şutată de Alexandru Ioniţă iar dinamovistul Kone a deviat în propria poartă, pentru 1-2. Putea Rapid să revină în joc?
Rapid - Dinamo 1-2, autogol Djakaridja Kone

Giuleştenii au continuat să pună presiune. Doar trei minute mai târziu, Rapidul a fost recompensată prin golul lui Alexandru Ioniţă. Jucătorul împrumutat de la FC Koln până la vară a întâmpinat mingea în careu şi a şutat în conţul porţii, fără ca George Curcă să poată interveni.
Rapid - Dinamo 2-2, gol Alexandru Ioniţă


Coşmarul dinamovist a luat amploare înainte de pauză, când Cristi Pulhac a primit al doilea avertisment pentru un fault asupra lui Herea, fiind eliminat.
Rapidiştii au ieşit de la cabine extrem de ofensivi dar, spre surprinderea lor, au întâlnit o echipă care, deşi juca în 10 oameni, nu era mai puţin interesată de faza ofensivă. Giuleştenii au ratat ocazie după ocazie, cea mai mare venind în minutul 65. Echipa lui Andone a şutat de trei ori periculos spre poartă, dar "capul" lui Săpunaru a fost respins, Ioniţă a trimis în bară şi Iordache a trimis pe lângă poartă.
Poarta lui Bornescu a fost pusă în pericol mai ales pe contraatac. În ciuda incursiunilor periculoase, însă, Dinamo nu a putut să finalizeze foarte multe acţiuni cu şuturi cadrate, iar acest lucru i-a ajutat pe "feroviari". Finalul partidei a fost dominat tot de giuleşteni, dar nici una dintre acţiunile la poarta lui Curcă nu s-au concretizat, iar partida dintre Rapid şi Dinamo s-a încheiat 2-2.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga I Dinamo Rapid Ioan Andone
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close