Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid-Gloria Buzău 1-0. Victorie neconvingătoare pentru giuleşteni(VIDEO)

Rapid-Gloria Buzău 1-0. Victorie neconvingătoare pentru giuleşteni(VIDEO)

Rapid-Gloria Buzău 1-0. Victorie neconvingătoare pentru giuleşteni(VIDEO)
02 Noi 2008   •   22:31

Dacă ocaziile de gol însemnau puncte, atunci Rapid putea să joace doar o repriză. Echipa de sub Grant avea nevoie de victorie, pentru a reveni în lupta pentru titlu, dar mai ales pentru a îi linişti pe pătimaşii suporteri din Giuleşti.
După două victorii consecutive cu Gaz Metan Mediaş şi CS Otopeni, ?vişinii? au dat piept cu Gloria Buzău, echipă aparent fără mari pretenţii de la acest meci, dar care a furnizat surpriza etapei trecute, când a încurcat Steaua în Ghencea, scoţând un 1-1 nesperat de nimeni.
Prima repriză debutează cu o mare ocazie de gol a buzoienilor, Jaber(`3) trimite cu capul o minge pe spaţiul porţii, dar Bozovici scoate de pe linia porţii. Din acest minut, Rapid preia controlul meciului cu o posesie covârşitoare şi o presiune sufocantă asupra careului advers, jucătorii Gloriei preferând să stea ?la cutie?. În minutul 43, Julio Cesar, servit bine de Spadacio, pivotează în dreapta careului buzoian şi trage la colţul scurt, învingându-l astfel pe portarul oaspetilor. Până nu demult, autorul golului era acuzat de către fanii feroviarilor de indolenţă în maniera sa de joc.
Acelaşi scenariu s-a păstrat şi după revenirea de la cabine, rapidiştii domină copios partida iar buzoienii se mulţumesc cu tentative timide de contra-atac, oprite de giuleşteni din faza incipientă sau cu pase lungi în adâncime, fără mari şanse de izbândă. Intrarea lui Bicfalvi a animat jocul buzoienilor prin pasele exacte ale acestuia spre Tafer, care nu se descurcă în faţa unui Andrade destul de nesigur.
Finalul de meci a fost mai tensionat, în minutul 85, Prunescu este transportat cu ambulanţa la spital după ce s-a ciocnit în aer cu portarul rapidist Andrade.
Arbitrul central Marian Bordeanu, sibianul care a debutat la acest meci în Liga I, a dus mâna la buzunarul cu cartonaşe de patru ori, pentru a-i avertiza pe Bozovici, Adefemi şi Andrade, de la gazde şi Vigariu de la oaspeţi. Arbitrul de rezervã al meciului, Sebastian Colţescu, a fost ţinta ironiilor suporterilor rapidişti, după ce a încercat să se sinucidă la începutul lunii octombrie. Unul dintre fanii rapidişti i-a strigat arbitrului "Vino sã te arunci de la mine, cã stau la etajul zece".
Cu toate că au dominat clar ultima clasată, Rapid continuă să joace neconvingător pentru suporteri, iar etapa viitoare va primi vizita Stelei, într-un nou derby al campionatul românesc.
Cu această victorie Rapid acumulează 22 puncte şi egaleză CFR-ul şi Craiova, iar Buzăul rămâne ultima clasată, fiind apropape sigură de retrogradare
Rapid Bucureşti: Andrade,Vella, Maftei, Joao Paulo Andrade, Bozovic(Mardare`75), Costin Lazăr(N. Grigore`91), Adefemi, Herea(Julio Cesar`38), Spadacio, Cesinha, Carlos, Boya. Antrenor: Jose Peseiro
Gloria Buzău: Arcaba, Prunescu, Diogo Silva, Tavares, Dino Eze, Vlaicu, Vigariu, Moreira, Alin Liţu (Tafer`8) , Salih Jaber (Bicfalvi`71), Luis Dias. Antrenor: Mario Marinică
Golul lui Julio Cesar

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rapid Gloria Buzau
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close