Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid nu va putea evolua în cupele europene în următoarele trei sezoane. Dinamo a primit dreptul de a juca în Europa

Rapid nu va putea evolua în cupele europene în următoarele trei sezoane. Dinamo a primit dreptul de a juca în Europa

Rapid nu va putea evolua în cupele europene în următoarele trei sezoane. Dinamo a primit dreptul de a juca în Europa
de M.T.    |    22 Mai 2013   •   17:30

Clubul Rapid a fost amendat cu 100.000 de euro şi nu va avea dreptul de a evolua în cupele europene în următoarele trei sezoane, ca urmare a neîndeplinirii criteriilor Instanţei de Control Financiar (CFCB).

„Instanţa de Control Financiar (CFCB), reunită la Nyon, a luat decizii privind cazurile menţionate într-un comunicat din 21 decembrie 2012. Opt cluburi au fost sancţionate din cauza datoriilor şi au avut la dispoziţie până la 31 martie să-şi rezolve problemele, evitând aplicarea suspendărilor decise. FC Rapid Bucureşti (România) şi FC Arsenal Kiev (Ucraina) nu au îndeplinit condiţiile impuse de CFCB. Rapid Bucureşti a fost amendat cu 100.000 de euro şi exclus din următoarea competiţie europeană în care se va califica în viitoarele trei sezoane (2013/14, 2014/15, 2015/16)", se arată pe site-ul oficial al forului european, citat de Mediafax.

Cealaltă echipă din România care intrase în atenţia CFCB, Dinamo, a îndeplinit criteriile necesare şi va putea evolua în competiţiile continentale.

„CFCB confirmă că Malaga (Spania), Hajduk Split (Croaţia), NK Osijek (Croaţia), Dinamo Bucureşti (România), Partizan (Serbia) şi Vojvodina (Serbia) au îndeplinit condiţiile impuse, astfel că sancţiunile nu se aplică", precizează comunicatul UEFA.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a afirmat că anunţul UEFA de miercuri privind sancţiunea primită de club din partea Instanţei de Control Financiar nu este ceva nou.

Oficialul giuleştenilor a explicat că nu este vorba despre interzicerea participării în cupele europene pentru trei ani, ci doar pentru unul.

„Noi încă nu am primit nimic de la UEFA, dar sancţiunea aceea nu este nimic nou. A fost dată în decembrie şi probabil acum s-a anunţat că va fi pusă în aplicare. Oricum, sancţiunea interzice participarea în competiţiile europene doar într-unul dintre sezoanele menţionate de UEFA, nu în următoarele trei cum au înţeles unii", a precizat Taban, într-o declaraţie pentru Mediafax.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close