Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rasism la Dinamo - Rapid, "câinii" amendaţi. "Demonstraţi-vă utilitatea de cioară"

Rasism la Dinamo - Rapid, "câinii" amendaţi. "Demonstraţi-vă utilitatea de cioară"

Rasism la Dinamo - Rapid, "câinii" amendaţi. "Demonstraţi-vă utilitatea de cioară"
Sursa foto: dinamo rapid aprilie 2009
09 Noi 2009   •   15:40

Fanii dinamovişti şi-au dat în petec şi la derby-ul de duminică împotriva Rapidului, afişând şi scandând mesaje rasiste, iar clubul din Ştefan cel Mare urmează să fie sancţionat pentru comportamentul acestora. Reprezentanţii Jandarmeriei anunţă că mesajele afişate de ultraşii din PCH au făcut trimitere explicită la apartenenţa etnică a suporterilor lui Rapid, motiv pentru care Dinamo va primi amendă, pe care va trebui să o suporte firma de pază angajată de club.
Galeria dinamovistă a scandat, în mod repetat, pe parcursul meciului Dinamo - Rapid 1-1, lozinci precum "mori ţigane". Mai mult, "câinii" au afişat mai multe bannere, adresate rapidiştilor:
"Membrii PCH şi-au luat un nou aparat, staţi drepţi, zâmbiţi să iasă totul minunat"
"Demonstraţi-vă utilitatea de cioară şi poate mesajele rasiste o să dispară".
Mesajele nu au fost deloc agreate de Jandarmeria Română, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei a comunicat sancţiunile pe care le va suferi clubul Dinamo.
"Înainte de începerea fiecărui meci, firma de pază împreună cu observatorul şi reprezentanţii clubului gazdă trebuie să citească toate mesajele de pe bannerele care intră pe stadion. Acum, aceste bannere nu au fost controlate şi nu se ştie de ce. Nu le-au prezentat, nu ştim de ce, dar clubul va fi sancţionat cu amendă pentru afişarea bannerelor cu mesaje cu caracter rasist", a precizat Marius Militaru pentru Mediafax.
"Conform legii, Jandarmeria nu poate aplica decât o amendă clubului organizator. Amenda pentru firma de pază contractată, conform Legii 4 e infimă, maxim 5 milioane de lei vechi. Dar am înţeles că organizatorul stipulează în contract că toate amenzile pe care le încasează să fie suportate de către firma de pază", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close