Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rasism la Timişoara. Mansour acuză că jucătorilor de culoare li se strigă ?maimuţe? din tribune

Rasism la Timişoara. Mansour acuză că jucătorilor de culoare li se strigă ?maimuţe? din tribune

Rasism la Timişoara. Mansour acuză că jucătorilor de culoare li se strigă ?maimuţe? din tribune
Sursa foto: gueye mansour
03 Mai 2010   •   23:46

Atacantul senegalez de la FC Timişoara aduce în lumină probleme grave de la clubul din Banat. Mansour spune că, în ultima vreme jucătorii africani sunt stigmatizaţi de parte din publicul bănăţean, care îi umileşte numindu-i ?maimuţoi?. Ceilalţi doi jucători care suferă acest tratament sunt Winston Parks şi Dare Nibombe, care nici nu mai pot să joace din cauza acestor probleme.
?Sunt nişte lucruri care nu îmi plac, pe care le văd. Am venit să vorbesc pentru că nu mai puteam să suport şi să nu mai zic nimic. Că m-au înjurat de mai multe ori asta nu e o problemă, dar pe cei care m-au înjurat de mamă nu îi voi ierta niciodată. Acum au ajuns şi la Parks, nici nu mai poate să mai joace, şi la Nibombe. Eu cred că dacă cineva şi-a făcut datoria la Timişoara are dreptul să spună dacă vrea să plece sau nu. Totuşi, sunt nişte declaraţii ale unor oameni, care sunt foarte nesimţiţi. O chestiune de rasism, să faci pe cineva maimuţoi. Sunt nişte oameni care vin la stadion doar ca să înjure jucătorii, de mama, de tata. Ei nu se gândesc că poate e copilul lor în teren şi nu le-ar conveni să-l înjure alţii. Dacă nu le convine să vorbească cu Marian Iancu să ne dea pe toţi jucătorii de culoare afară. Să nu mai vină la stadion să mânânce seminţe cu burta umflată de bere şi să înjure pe jucători. Nu e prima oară când se întâmplă asta, şi la meciul cu Oţelul am auzit asta", s-a plâns Gueye Mansour, potrivit Mediafax.
Mansour consideră că la Timişoara jucătorii sunt cei care îşi fac datoria şi respectă regulile, în timp ce supoterii strică atmosfera.
"Ei spun că Timişoara e oraşul cel mai cuminte, dar acum mi-am dat seama că problema la echipă nu sunt jucătorii sau conducerea, ci oamenii care vin la stadion şi fac rău echipei. Sunt alături de Nibombe, Parks şi de toţi fotbaliştii străini care sunt la FC Timişoara, şi la bine şi la rău. Poate să le zică altceva, dar nu chestii rasiste. Ei fac mai rău decât cei din Bucureşti. Parcă ştiu ei ce înseamnă acela fotbal. Habar nu au ce e acela fotbal, nu ştiu ce înseamnă să alergi, iar după meci se vorbeşte că mergem la discotecă şi jucătorii merg în cantonament şi stau închişi ca la o închisoare. Ei ce au făcut pentru Timişoara? Nu au făcut nimic. Eu care am venit din Africa ca să joc aici. Ei spun să jucăm cu suflet, cum să jucăm cu sufletul dacă suporterii nu vin la stadion pentru asta? Ori să vină la stadion să ajute echipa, ori să stea să mănânce seminţe acasă, în pat!", a conchis senegalezul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Timisoara Liga I rasism
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close