Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Război între LPF şi Anghel Iordănescu. "Cine cere respect, trebuie să ofere respect"

Război între LPF şi Anghel Iordănescu. "Cine cere respect, trebuie să ofere respect"

Război între LPF şi Anghel Iordănescu. "Cine cere respect, trebuie să ofere respect"
15 Mar 2016   •   14:43

Selecţionerul echipei naţionale, Anghel Iordănescu, a cerut ca finala Cupei României să nu se mai joace pe 14 mai, ci mai devreme cu o săptămână, pentru a avea mai mult timp la dispoziţie în pregătirea EURO, scrie Adevărul.

Răspunsul LPF a venit prin intermediul unui comunicat şi a fost destul de dur.

"LPF a acceptat ca programul echipelor de club care vor furniza cei mai mulţi jucători lotului naţional (în preliminarii numărul lor a fost de 16!) să se încheie înaintea tuturor celorlalte campionate naţionale din ţările cu care ne vom întâlni la turneul final al Campionatului European. Astfel, în Anglia, Premier League se termină pe 15 mai 2016, în Italia, Serie A are ultima etapă programată tot pe 15 mai, aceeaşi dată de final fiind valabilă şi pentru Bundesliga, dar şi pentru campionatele din Franţa, Spania, Portugalia, Austria, Cehia, Ucraina şi Croaţia. Mai mult, Elveţia, adversara noastră din cel de-al doilea meci de la EURO, îşi încheie campionatul la 25 mai. Poate că ar trebui să amintim şi că finalele de Cupă din aceste ţări, calificate la turneul final, sunt programate pe 21 mai (în Germania, Italia, Franţa), pe 29 mai în ELveţia, pe 22 mai în Spania şi Portugalia. Iar exemplele pot continua. Să mai spunem că adversara noastră de la Lyon, Albania, are ultima etapă de campionat programată pe 21 mai.

Nu vrem, sub nicio formă, să intrăm într-o polemică, echipa naţională este cu adevărat pentru noi, cei care reprezentăm Liga 1 şi fotbalul profesionist din România, o prioritate şi acţionăm ca atare. Ţinem să subliniem, însă, că fotbalul românesc, Liga 1, ca toate celelalte competiţii similare europene trăieşte în bună parte datorită banilor pe care îi oferă deţinătorii drepturilor media. Aceştia au refuzat, însă, categoric comprimarea Campionatului Naţional Liga 1, arătând că vor solicita despăgubiri financiare în situaţia în care se va modifica programul competiţional aprobat iniţial de CEx al FRF. Nu este singura problemă care ar apărea dacă vom forţa şi mai mult comprimarea întrecerii interne. Acest lucru ar putea conduce la necesitatea acordării unei vacanţe mai lungi jucătorilor convocaţi la lotul naţional, ca urmare a oboselii accentuate a acestor fotbalişti. Nu mai vorbim de eventualele accidentări, mai uşor să se producă în astfel de condiţii.

Domnul Anghel Iordănescu a încercat, din păcate, să inducă în eroare opinia publică, după aceeaşi strategie adoptată în cazul clubului Steaua, când în Comitetul Executiv al FRF a afirmat că nu are nevoie de jucătorii echipei campioane, deoarece îi cunoaşte deja foarte bine, pentru ca, ulterior, să spună cu totul altceva reprezentanţilor presei, subliniind că din cauza Ligii Profesioniste de Fotbal nu pot fi organizate jocuri de pregătire cu întreg lotul dorit. Aceeaşi tactică a folosit-o domnul Anghel Iordănescu şi atunci când a invocat că România a ratat meciurile amicale cu Anglia şi Olanda, din pricina programului competiţional al Ligii 1, uitând să precizeze că în Anglia campionatul se termină cu o săptămână mai târziu ca în România, iar în Olanda la aceeaşi dată. Încheiem, cu speranţa că domnul Anghel Iordănescu nu îşi caută scuze pentru un eventual eşec la turneul final al Campionatului European, indicând de pe acum cu degetul un vinovat imaginar, respectiv Liga Profesionistă de Fotbal. Îi reamintim domnului Anghel Iordănescu că Liga 1 Orange reprezintă o resursă permanentă de talente pentru echipa naţională, iar banii televiziunilor sunt principala sursă de finanţare pentru majoritatea cluburilor din campionatul intern.

Cine cere RESPECT, trebuie să ofere RESPECT! LPF a considerat şi consideră calificarea la turneul final al Campionatului European din Franţa un rezultat excepţional al jucătorilor echipei naţionale, al antrenorilor lor şi este convinsă că performanţa managerială nu înseamnă căutarea de pe acum a vinovaţilor pentru un nedorit eşec, ci asumarea responsabilităţii indiferent de rezultatele din teren. 

×
Subiecte în articol: Anghel Iordanescu LPF
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close