Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Răzvan Burleanu, numit preşedintele grupului de lucru UEFA-UE

Răzvan Burleanu, numit preşedintele grupului de lucru UEFA-UE

Răzvan Burleanu, numit preşedintele grupului de lucru UEFA-UE
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Feb 2017   •   13:08

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost numit la conducerea grupului de lucru UEFA-Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat remis Agerpres

După activitatea desfăşurată în cadrul grupului de lucru pentru Diplomaţie Sportivă din cadrul Comisiei Europene, preşedintele FRF a fost propus în noua funcţie în contextul deschiderii, la 1 martie, a biroului UEFA de la Bruxelles. 

''Grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană s-a constituit ca urmare a impactului major pe care deciziile autorităţilor publice europene îl au asupra reglementării, guvernării, reputaţiei şi comercializării fotbalului. UEFA a identificat nevoia continuării şi intensificării abordării proactive pentru a ajuta la configurarea mediului politic astfel încât acesta să favorizeze obiectivele strategice ale forului fotbalistic continental. Parteneriatul istoric de cooperare încheiat în 2014 între UEFA şi Comisia Europeană este nu doar unic în rândul entităţilor sportive, ci poate furniza un fundament pentru întărirea şi dezvoltarea cooperării UEFA cu instituţiile Uniunii Europene într-o serie de zone esenţiale'', se arată în comunicat. 

Principalele direcţii ale grupului de lucru vor consta în susţinerea Regulamentului de Fair-Play Financiar li a interzicerii transferurilor drepturilor federative ale jucătorilor, fixarea unui parteneriat în contextul EURO 2020, asistenţă pentru asociaţiile membre UEFA în accesarea fondurilor publice UE, precum şi configurarea dialogului social în sensul minimului de cerinţe aplicabile contractelor jucătorilor prin acordul din 2012 (împreună cu FIFPro Europa, Asociaţia Europeană a Cluburilor, Asociaţia Ligilor Profesioniste Europene, precum şi partenerii sociali europeni). 

Primul proiect, în derulare în perioada 28 februarie - 2 martie, la Tbilisi (Georgia), va fi Summitul UEFA dedicat creşterii participării la fenomenul fotbalistic în Europa de Est, organizat cu sprijinul Consiliului Europei. Delegaţia FRF este condusă de Răzvan Burleanu şi e însoţită de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, menţionează sursa amintită. 

×
Subiecte în articol: razvan burleanu
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close