Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu: "Acesta e cel mai slab campionat din ultimii ani." Returul Ligii I, decalat

Răzvan Lucescu: "Acesta e cel mai slab campionat din ultimii ani." Returul Ligii I, decalat

Răzvan Lucescu: "Acesta e cel mai slab campionat din ultimii ani." Returul Ligii I, decalat
Sursa foto: razvan lucescu
03 Noi 2009   •   20:00

Selecţionerul Răzvan Lucescu este dezamăgit de calitatea competiţiei interne care, în ciuda faptului că este extrem de echilibrată, nu mai este la nivelul la care era în urmă cu doar 2 sau 3 ani. Lucescu a ţinut mai sublinieze o dată că rolul echipei naţionale nu este acela de a creşte jucători pentru cluburi, situaţia ideală fiind, de fapt, opusă acestei idei. Astfel, Lucescu le răspunde preşedinţilor de cluburi din România, care critică în mod constant selecţia, supăraţi că jucătorii nu le sunt convocaţi, scăzându-le astfel valoarea de piaţă.
"Echipa naţională nu e satelitul niciunui club din ţară. Cluburile au obligaţia să îşi crească jucătorii. Valoarea lor trebuie să crească, să joace şi când au forma cea mai bună să ajungă la echipa naţională. Nu trebuie să fie invers, ca echipa naţională să îi ia şi să se întoarcă la cluburi, care să profite de prezenţa lor în echipa naţională", a precizat Răzvan Lucescu într-un interviu pentru Sport Total FM.
Echilibrul sporit nu este, neapărat, un indicator de calitate într-o ligă, consideră Răzvan Lucescu. Selecţionarul este îngrijorat că tot mai puţini jucători din campionatul intern pleacă în străinătate şi au succes peste hotare.
"Trebuie să acceptam situaţia actuală. Valoarea jucătorilor e dată de cea a competiţiei. Actualul campionat e foarte echilibrat, dar e, poate, cel mai slab din ultimii ani. Acum doi ani, în campionatele de afară aveam 10, 15, 20 de jucători care jucau constant. Acum avem patru - cinci, iar restul joacă mai puţin sau deloc. Nu înseamnă că, dacă nu avem foarte mulţi jucători de valoare, atunci nu avem nici un grup care în anumite condiţii să poată face nişte performanţe", a explicat Lucescu Jr.
Lucescu a tratat şi delicata problemă a lui Adrian Mutu. Jucătorul care a avut o escapadă nocturnă deranjantă împreună cu Adrian Cristea înainte de meciul cu Serbia din octombrie, dar şi una după, la Novi Sad, are şanse tot mai mici de a fi convocat în continuare de selecţioner.
"Mutu e un jucător care aparţine unui club, noi suntem echipa naţională. Eu nu pot să dau afară de la echipa naţională, ci pot să convoc sau nu. În momentul în care fac o afirmaţie, afectează pe foarte multă lume. Am avut patru convocari, iar la trei au mers lucrurile cum trebuie. La una, însă, nu au mers bine. Era normal să mă întâlnesc cu situaţii noi. Am avut un bilanţ pozitiv, am obţinut trei victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere. Atunci când se formează un lot, tebuie să treci prin toate situaţiile, pentru că numai aşa poţi să vezi ce se întâmplă. Cred că la acest moment suntem într-o situaţie favorabilă. Faptul că suntem în grupa a doua valorică ne va ajuta în vederea tragerii la sorţi pentru calificarile viitoare. Vom încerca să obţinem cât mai mult", a conchis Răzvan Lucescu.
Returul decalat 1 săptămână pentru acţiunile "naţionalei"
Comitetul Executiv al FRF a decis, marţi, decalarea cu o săptămână a debutului returului Ligii I, până pe 20 februarie, ca urmare a programării la finalul lui decembrie a unui turneu de pregătire în Asia al echipei naţionale a României. Oficialii federali au explicat că turneul va cuprinde două meciuri amicale.
"În condiţiile în care există posibilitatea ca, în perioada 17-24 decembrie, echipa noastră naţională să întreprindă un turneu de pregătire, incluzând două meciuri amicale, în Asia sau într-o ţară arabă, pentru a oferi posibilitatea jucătorilor selecţionaţi de a beneficia de vacanţa de iarnă de rigoare şi pentru a efectua pregătirea de iarnă, s-a decis ca returul ediţiei 2009-2010 a campionatului Ligii I să înceapă cu o săptămână mai târziu decât era programat iniţial, adică la data de 20 februarie 2010. Programul complet al returului, conţinând şi etape intermediare, va fi stabilit ulterior", a comunicat FRF după şedinţa de marţi a Comitetului Executiv, informează Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Razvan Lucescu Liga I echipa nationala
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close