Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu: „Nu-mi dau demisia. Chivu nu a jucat pentru că nu a putut”

Răzvan Lucescu: „Nu-mi dau demisia. Chivu nu a jucat pentru că nu a putut”

Răzvan Lucescu: „Nu-mi dau demisia. Chivu nu a jucat pentru că nu a putut”
05 Apr 2011   •   08:58

Selecţionerul echipei naţionale, Răzvan Lucescu, a declarat că nu ţine de scaun şi că dacă şefii să-i vor decide să-l demită va accepta fără probleme, însă atâta timp cât încă există şanse de calificare nu-şi va da demisia. De asemenea, tehnicianul a ţinut să lămurească situaţia lui Chivu, acuzat că s-a menajat la meciurile tricolorilor pentru a putea evolua la Inter în derbyul cu AC Milan.

 
Nu îmi dau demisia. Eu ştiu cel mai bine ce probleme au fost până acum. Atâta timp cât există aceste şanse este normal să mă lupt până la capăt ştiind situaţia fotbalului de la noi. Fotbalul românesc este în cădere după Euro 2008. Puţinele rezultate care au mai apărut de atunci s-au bazat pe o foarte bună organizare defensivă. Însă dacă şefii mei consideră că trebuie să plec, să fiţi siguri că nu ţin de scaun”, a spus Răzvan Lucescu la sport.ro.
 
Antrenorul nu crede că Mutu a vrut să-l atace la finalul meciului cu Luxemburg şi consideră că la echipa naţională este un grup unit: „Din exterior, este foarte simplu de analizat situaţia de la echipă. Mutu a avut o declaraţie de bun simţ într-un moment tensionat, tot ce a spus a fost normal în condiţiile date. Nu cred că un jucător se poate comporta într-un fel în vestiar şi la sfârşitul meciului să declare altceva. Dacă aş simţi într-un moment că există distensiuni, că nu au încredere în mine, eu mă retrag”.
 
Unul din motivele pentru care Lucescu este criticiat îl reprezintă selecţia. Selecţionerul spune însă că aceasta se face în cel mai profesionist mod posibil. „Nu este vorba de inconsecvenţă în alegerea jucătorilor, ne gândim bine atunci când facem selecţia. Luăm în calcul psihicul fotbaliştilor, starea lor de sănătate, valoarea individuală. Am avut şi o să mai avem dificultăţi în a găsi înlocuitori pentru cei indisponibili. Tocmai de aceea am şi făcut turneul din Cipru, vroiam să vedem cum se prezintă unii dintre jucătorii care nu evoluează la echipele de club şi să descoperim alţii. Pentru partidele cu Bosnia şi Luxemburg am adus cei mai buni jucători de care dispuneam în aria de selecţie”, a explicat tehnicianul.
 
În fine, antrenorul tricolorilor a ţinut să lămurească situaţia căpitanului Chivu, acuzat că s-ar fi menajat pentru a putea juca la echipa de club: „Se face o mare greşeală cu Cristi, el s-a accidentat la meciul cu Bayern Munchen. A avut un cheag de sânge şi era un risc foarte mare de a i se rupe muşchiul. Cu Milan a jucat fără a fi pregătit, făcuse doar un antrenament. Este un om de mare calitate, un jucător de care echipa naţională şi fotbalul rămânesc are nevoie. Nu a jucat pentru că pur şi simplu nu a putut”.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close