Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu rămâne selecţioner. Mircea Sandu: „Ar fi trebuit să întrerupem colaborarea”

Răzvan Lucescu rămâne selecţioner. Mircea Sandu: „Ar fi trebuit să întrerupem colaborarea”

Răzvan Lucescu rămâne selecţioner. Mircea Sandu: „Ar fi trebuit să întrerupem colaborarea”
07 Apr 2011   •   15:33

Comitetul Executiv al FRF l-a confirmat în funcţia de antrenor al echipei naţionale pe Răzvan Lucescu, deşi preşedintele Mircea Sandu a fost de părere că acordul dintre cele două părţi nu ar fi trebuit continuat. În schimb, Dumitru Dragomir a spus că ultima şansă a tehnicianului pentru a rămâne şi mai departe în puncţie este meciul retur cu Bosnia.

Nu l-a dat nimeni pe Lucescu afară. S-a făcut doar o analiză a rezultatelor. S-a votat în Comitetul Executiv, Răzvan Lucescu rămâne selecţionerul României până la meciul cu Bosnia. Dacă bate, rămâne, dacă nu, pleacă”, a declarat Dragomir pentru Mediafax.

Răzvan Lucescu a fost invitat la Comitetul Executiv, dar s-a scuzat pentru absenţă deoarece a mers să vadă Barcelona - Şahtior şi l-a delegat pe domnul Dan Apolzan să prezinte raportul de activitate din ultimele 4 luni de zile”, şi-a început Mircea Sandu conferinţa de presă de joi.

Preşedintele FRF a dezvăluit că a votat pentru demiterea lui Răzvan Lucescu şi a adăugat că numai alţi doi membri au fost de aceeaşi părere: „Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să încheiem relaţiile de muncă cu Răzvan Lucescu . Eu sunt optimist de fel, dar trebuie să fiu şi realist. Cele zece la sută şanse care ne-au rămas de calificare la Euro 2012 sunt foarte mici. Ca să nu mai spun că s-au cheltuit în ultimii doi ani cu echipa naţională 3,3 milioane de euro, dar nu asta e problema, nu-mi pare rău de bani. Îmi pare rău că nu văd un joc frumos, nu văd nicio perspectivă. Dar meciul cu Bosnia va fi fie continuare pentru selecţioner, fie capăt de drum. Pentru că dacă pierdem şansele sunt nule, iar relaţiile contractuale se încheie în acel moment. Sper ca el să aibă noroc şi să câştige meciul cu Bosnia. Oricum, se dovedeşte că în Comitetul Executiv nu preşedintele impune o decizie”.

Şeful federaţiei a făcut apoi o paralelă a mandatului actualului selecţioner cu cel al predecesorului său. „În primăvara lui 2009, Piţurcă a fost schimbat din cauza rezultatelor slabe din preliminariile pentru Campionatul Mondial. De aceea a fost angajat, pe un mandat de doi ani, Răzvan Lucescu, având ca obiectiv calificarea la Europenele din 2012. Linia de meciuri jucate, fie ele amicale sau oficiale, este total defavorabilă. Ca să facem o comparaţie, Piţurcă a avut un număr aproape egal de meciuri, 22, dar a obţinut 16 victorii, 3 egaluri şi doar 3 înfrângeri, cu golaveraj 40-12”, a spus Naşu', care a dat asigurări că nu există contacte între oficialii federaţiei şi alţi antrenori.

Sandu a precizat şi care este noul obiectiv al echipei naţionale: „Orice antrenor avem, nu trebuie să mai mergem cu obiective nerealiste. Avem trei-patru ani la dispoziţie să ne calificăm la CE din 2016. Acesta este noul obiectiv al reprezentativei, să ştim în toamna lui 2015 că suntem calificaţi”.

Subiectul Cristi Chivu a fost de asemenea discutat la conferinţ a de presă de la FRF. „Vreau să punctez faptul că n-avem recunoştinţă pentru cei care încearcă să facă o imagine fotbalului românesc. Din păcate, reacţia a fost prea dură din partea mediei din România şi a oamenilor care îl cunosc foarte bine pe Cristi. Când omul e mai slab, el trebuie ajutat, nu lovit, ca să cadă de tot”, a menţionat Sandu.

În final, câteva cuvinte despre calificarea naţionalei Under 17 la Campionatul European din Serbia. „Copiii aceştia nu au realizat nimic special încă, nu este o performanţă calificarea la turneul final. Sigur, este un lucru bun, dar asemenea calificări se şterg cu buretele. Important este să venim în primele patru la finalul competiţiei”, a conchis şeful FRF.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close