Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu: "Sunt reguli nescrise, nu trebuie să-i zic lui Mutu cum să se poarte"

Răzvan Lucescu: "Sunt reguli nescrise, nu trebuie să-i zic lui Mutu cum să se poarte"

Răzvan Lucescu: "Sunt reguli nescrise, nu trebuie să-i zic lui Mutu cum să se poarte"
Sursa foto: razvan lucescu
04 Noi 2009   •   21:05

Selecţionerul României nu agreează să vorbească despre "cazul Mutu", pe care de altfel l-a şi negat la ultima apariţie la sport.ro. Comportamentul lui Mutu înainte şi după partida pierdută umilitor în Serbia l-a deranjat, însă, în mod vizibil pe Răzvan Lucescu, acesta lăsând să se înţeleagă că ar putea foarte bine să ia măsura de a nu-l mai convoca pe atacantul Fiorentinei.
"Am apreciat valoarea acestui jucător, modul în care a jucat la Fiorentina, am vrut să dau o anumită încredere celorlalţi prin prezenţa lui Mutu la naţională la meciul cu Serbia. Era prima dată cînd îl aveam, cînd era apt şi putea juca. Pînă atunci nu a fost apt, era accidentat sau bolnav", a explicat Lucescu la televiziunea menţionată.
"Mutu nu este un caz pentru mine. Erau nişte lucruri de bun-simţ, reguli nescrise pe care toţi jucătorii le ştiu. Când vin la echipa naţională nu-mi permit să am o altfel de atitudine. O echipă e înaintea individului, acesta trebuie să se supună grupului, să se sacrifice pentru club", atrage atenţia Lucescu.
Problemele la echipa naţională au apărut, în opinia lui Răzvan Lucescu, la a treia convocare din mandatul său. Dacă la primele două a fost lipsit de aportul lui Mutu, prezenţa sa pare să fi avut un rol negativ în grup, lasă să se înţeleagă selecţionerul.
"Am constatat ce se întâmplă, am avut şansa să am 3 convocări unde totul a fost perfect şi neşansa să am o convocare unde lucrurile nu au decurs cum trebuia. Meciul cu Serbia mă ajută foarte mult să pot vedea lucrurile corect, din toate punctele de vedere. Mă ajuta să iau nişte decizii, fotbalul românesc are nevoie în primul rînd de jucători care să se sacrifice pe teren. Decizia este a mea daca îl voi chema sau dacă nu îl voi mai chema la naţională", a încheiat Lucescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close