Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Recidivist sau nu? Soarta lui Mutu e în mâinile avocaţilor

Recidivist sau nu? Soarta lui Mutu e în mâinile avocaţilor

Recidivist sau nu? Soarta lui Mutu e în mâinile avocaţilor
Sursa foto: adrian mutu
04 Mar 2010   •   17:15

Avocaţii atacantului român nu au timp să răsufle zilele acestea. Miza în procesul cazului de dopaj al lui Adrian Mutu este stabilirea faptului dacă este sau nu recidivist. Iar cum procurorul CONI i-a cerut deja actele din cazul "cocaina", Mutu le cere avocaţilor să folosească orice posibilitate pentru a dovedi că este la prima abatere şi, astfel, să-i asigure o pedeapsă maximă de doi ani.
Antonio D'Avirro, unul dintre cei trei avocaţi ai lui Adrian Mutu, a explicat în ce stadiu este procesul şi cum a descurs întâlnirea de pe 3 martie, de la sediul CONI.
"În cadrul audierilor, Adrian Mutu a explicat cum au decurs lucrurile. Ni s-a dat un termen de 15 zile pentru a prezenta concluziile noastre, însoţite de o expertiză care să confirme ceea ce s-a întâmplat şi care să demonstreze că substanţa nu a influenţat prestaţia sportivă a jucătorului. Problema recidivei? Procurorul antidoping a făcut referire la acest subiect, însă lipsesc deocamdată documentele privind contestaţia. În ceea ce priveşte verdictul, se speră că ar putea fi formulat la sfârşitul acestei luni şi este înaintată data de 28 martie, când expiră perioada de suspendare provizorie dictată împotriva jucătorului. Ar fi bine ca suspendarea să fie scurtă, dar afacerea este deschisă oricărei decizii. Ar putea fi suspendat câteva luni sau câţiva ani, totul depinde de problema recidivei, fiind depusă o contestaţie în acest sens. Mutu este liniştit, a răspuns în mod clar întrebărilor şi cred că a fost convingãtor în a-şi demonstra buna-credinţă", a declarat D'Avirro, potrivit Mediafax.
"Este vorba despre un produs natural, aşa cum se înţelege din indicaţiile de pe ambalaj. Mutu a arătat ambalajul procurorului, care a luat act de mărturia jucătorului, şi a preluat acest ambalaj. Problema recidivei? Nu s-a înţeles bine dacă a fost depusă o contestaţie ca măsură preventivă, pentru că, pentru moment, lipsesc elementele pentru a demonstra acest lucru. Credem că până la sfârşitul lunii, maximum începutul lunii aprilie, va exista un verdict. Totul depinde de problema recidivei. Repet, este vorba despre o citaţie pentru recidivă care anticipează puţin ceea ce s-ar putea întâmpla. Acum, noi trebuie să demonstrăm că această substanţă nu a influenţat activitatea sportivă a jucătorului. Dacă va fi admisă problema recidivei, suspendarea va fi de minimum un an putând să ajungă până la patru ani. Fără problema recidivei, sentinţa maximă va fi de doi ani, neexistând o pedeapsă minimă", a declarat avocatul în presa italiană.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu fiorentina
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close