Antena 3 Sport Fotbal intern "Regele" Hagi împlineşte 44 de ani

"Regele" Hagi împlineşte 44 de ani

05 Feb 2009   •   09:21
"Regele" Hagi împlineşte 44 de ani
Sursa foto: Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, împlineşte joi, 5 ianuarie, vârsta de 44 de ani. Supranumit "Regele" în România, "Sultanul" în Turcia sau "Maradona din Carpaţi" în Occident, Hagi a rămas în inima românilor la mai bine de opt ani de la ultimul său meci pentru echipa naţională, datorită carierei sale impresionante şi a nenumăratelor încântări pe care ni le-a adus de-a lungul timpului.
Numărul 10 şi căpitanul echipei naţionale a României pentru mulţi ani, Gică Hagi a strâns în jurul lui o întreagă generaţie de jucători care a ajuns să fie cunoscută ca "Generaţia de aur". Machedonul a participat la nu mai puţin de şase turnee finale de campionat mondial sau european în tricoul "tricolor", în 1984, 1990, 1994, 1996, 1998 şi 2000, performanţă pe care nu a putut să o egaleze nici un alt român. Mai mult, Hagi este cel mai prolific jucător din istoria echipei naţionale, cu 35 de goluri marcate în 125 de meciuri. Dar nu numai golurile au fost cele care i-au apropiat publicul din România, Turcia, Spania sau alte locuri, ci fazele de mare spectacol reuşite în timpul meciurilor. De-a lungul carierei sale, Gică Hagi a jucat pentru Farul Constanţa, Sportul Studenţesc, Steaua Bucureşti (cu care a câştigat Supercupa Europei în 1987), Real Madrid, Brescia, FC Barcelona, Galatasaray.
În urma carierei sale, Gică Hagi a fost declarat, în 2000, de presa din România, drept "cel mai bun jucător de fotbal român al tuturor timpurilor", conform gsp.ro. "Regele" s-a retras din echipa naţională a României pe 24 aprilie 2001, într-un meci jucat pe fostul Stadion Naţional din complexul Lia Manoliu, în faţa a 80.000 de spectatori.
Iată de ce Hagi este supranumit "Regele":

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close