Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Reghecampf, înaintea meciului cu Schalke: Este ultima şansă pentru a ne califica în primăvara europeană

Reghecampf, înaintea meciului cu Schalke: Este ultima şansă pentru a ne califica în primăvara europeană

Reghecampf, înaintea meciului cu Schalke: Este ultima şansă pentru a ne califica în primăvara europeană
de M.T.    |    25 Noi 2013   •   17:49

Meciul cu Schalke, care va avea loc marţi seară, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, reprezintă ultima şansă de calificare în primăvara europeană pentru Steaua, care este obligată să câştige, a declarat tehnicianul roş-albaştrilor, Laurenţiu Reghecampf, la conferinţa de presă care a prefaţat partida din etapa a cincea a grupei E din Liga Campionilor.

„Este un meci important pentru noi. De fapt, mâine seară, va fi probabil ultima noastră şansă. Dacă nu vom câştiga, nu vom mai avea nicio şansă să ne calificăm în primăvara europeană. Este o şansă pentru noi să încercăm să mai ajungem în primăvara europeană, iar acest lucru nu este posibil decât dacă vom câştiga cele trei puncte”, a spus Reghecampf.

Pentru jocul de marţi, antrenorul stelist nu se va putea baza pe câţiva jucători importanţi, dar tehnicianul campioanei consideră că „este important ca cei care intră pe teren să joace şi să câştige primul lor meci în Liga Campionilor”.

„Avem anumite probleme de lot, nu vor putea juca Filip, Pintilii, Pârvulescu şi Tatu. Paul Pârvulescu a răcit, trebuie să ia antibiotice până mâine. Tatu are probleme la genunchi, am încercat să-l recuperăm dar mai are nevoie de timp", a explicat Reghecampf.

Steaua este pe ultimul loc în grupa E a Ligii Campionilor, cu doar 2 puncte, ambele obţinute în faţa elveţienilor de la FC Basel, şi aşteaptă încă primul succes în ediţia din acest an a competiţiei.

Mai mult decât atât, roş-albaştrii nu au mai câştigat un meci în grupele Ligii Campionilor din 2006, atunci când formaţia antrenată de Cosmin Olăroiu se impunea cu 4-1 în Ucraina, în faţa lui Dinamo Kiev. Pentru ultima victorie pe teren propriu, este nevoie de o întoarcere în timp până în 1996, an în care Steaua învingea cu 1-0 echipa poloneză Widzew Lodz.

„Trebuie să abordăm meciul mult mai ofensiv, dar în acelaşi timp trebuie să fim atenţi când pierdem mingea. Vom aborda meciul în aşa fel încât să câştigăm cele trei puncte puse în joc. Cred că trebuie să jucăm la fel cum am făcut-o la Basel, să fim agresivi, primii la minge şi doar atunci vom avea o şansă să câştigăm meciul de mâine seară. Sper să marcăm cu un gol mai mult decât adversarul nostru”, a afirmat Reghecampf, care consideră că Boateng, Draxler şi Farfan sunt cei mai periculoşi jucători ai germanilor.

Chiar dacă Steaua nu va reuşi să câştige „nu va fi niciun fel de tragedie. Pentru noi, în momentul de faţă, cel mai important lucru este să reuşim să ne câştigăm meciurile de campionat”, deoarece obiectivul roş-albaştrilor în acest sezon îl reprezintă păstrarea titlului în Liga I şi cucerirea Cupei României.

„Faptul că suntem pe locul doi, dar cu două meciuri mai puţin jucate şi cel direct cu Astra mă face să spun că suntem pe drumul cel bun. Nu am pierdut niciun meci anul acesta şi ne-am calificat şi în grupele Ligii Campionilor. Steaua o să încerce să câştige tot ce e de câştigat în acest sezon şi mă refer la campionat şi Cupa României”, a spus antrenorul campioanei.

Alături de Laurenţiu Reghecampf, la conferinţa de presă de luni a fost prezent şi golgheterul Stelei în acest sezon, italianul Federico Piovaccari, care este de părere că el şi coechipierii săi trebuie să joace cel mai bun fotbal de care sunt capabili pentru a câştiga întâlnirea cu Schalke.

„Mâine e ultima şansă de calificare. Dacă vrem să avansăm în Europa, trebuie să câştigăm. Jocul nostru s-a îmbunătăţit de la meci la meci, dar va fi dificil. Vom încerca să concretizăm ocaziile pe care le vom avea, va trebui să ne apărăm compact şi să fim pregătiţi să contraatacăm în orice moment. Schalke are o echipă bună. Trebuie să jucăm cel mai bun fotbal al nostru ca să câştigăm acest meci”, a declarat Piovaccari.

Jucătorul împrumutat de la Sampdoria a precizat că „am avut o problemă la aductori, ceea ce m-a împiedicat să mă antrenez în ultima săptămână”, dar, dacă va fi folosit, „vreau să fac din nou o partidă bună şi să înscriu, aşa cum am făcut-o şi cu Basel”.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close