Antena 3 Sport Fotbal intern Regula 8+3 impusă de FRF nu poate fi aplicată, fiind în contradicţie cu legislaţia UE

Regula 8+3 impusă de FRF nu poate fi aplicată, fiind în contradicţie cu legislaţia UE

05 Iun 2009   •   12:45
Regula 8+3 impusă de FRF nu poate fi aplicată, fiind în contradicţie cu legislaţia UE

Legislaţia Uniunii Europene dă peste cap planurile Federaţiei Române de Fotbal, care dorea ca din sezonul viitor echipele din Liga 1 să aibă minim opt jucători români sau formaţi la nivel naţional pe teren. Regula impusă de FRF intră în contradicţie cu legislaţia privind dreptul la libera circulaţie a muncitorilor în rândul UE.

Dacă Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir nu au aflat încă acest lucru, Sepp Blatter, preşedintele FIFA, a explicat că după consultări cu juriştii a ajuns la concluzia că nici măcar regula 6+5 nu este viabilă, regula care ar fi obligat fiecare echipă de club să utilizeze la începutul meciurilor cel puţini şase jucători autohtoni.

?Am cerut părerea juriştilor, care ne-au spus că regula e incompatibilă cu legislaţia actuală. Aşteptăm intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, care recunoaşte specificul sportului, pentru a aplica regula lui 6+5?, a declarat Blatter, citează Jurnalul Naţional.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close