Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România a fost învinsă clar la Amsterdam, 0-4 cu Olanda

România a fost învinsă clar la Amsterdam, 0-4 cu Olanda

România a fost învinsă clar la Amsterdam, 0-4 cu Olanda
de M.T.    |    26 Mar 2013   •   23:34

Reuşitele lui van der Vaart şi Lens şi o dublă a lui van Persie a adus Olandei a şasea victorie din tot atâtea meciuri în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, în faţa unei echipe a României care a dezamăgit din nou, la patru zile după remiza de la Budapesta.

Înfrângerea suferită la Amsterdam, scor 0-4, face ca echipa antrenată de Victor Piţurcă să rămână la un punct în spatele Ungariei, pe locul 3 în grupă, însă cu şanse în continuare importante de a ocupa poziţia a doua, care asigură prezenţa la baraj, mai ales după ce maghiarii au remizat cu Turcia în deplasare.

Tricolorii sunt însă obligaţi să câştige ultimele patru partide din preliminarii, trei dintre acestea pe teren propriu, inclusiv cele cu principalele rivale, Ungaria şi Turcia, pentru a fi siguri de ocuparea locului 2.

Victor Piţurcă a făcut cinci modificări faţă de echipa care a remizat vineri la Budapesta, Pantilimon, Raţ, Adi Popa, Gardoş şi Tănase luându-le locurile lui Tătăruşanu, Ştefan Radu, Mutu, Goian şi Torje printre titulari.

De altfel, una dintre feţele noi din echipa României a creat prima ocazie importantă a partidei, Adi Popa pasându-i în careu lui Bogdan Stancu, blocat însă în ultimul moment de de Vrij şi portarul Vermeer.

Începutul bun al tricolorilor s-a dovedit doar un foc de paie, pentru că olandezii au trecut repede la conducerea jocului şi, după două ocazii irosite de Strootman şi van Persie, au deschis scorul. În minutul 12, Raţ a pierdut uşor o minge în faţa lui Lens, care a trimis la marginea careului, iar van der Vaart a tras plasat şi fără nicio şansă pentru Pantilimon.

Cu liniştea oferită de golul marcat rapid, gazdele au continuat să deţină iniţiativa, fără a forţa, în timp ce România a contat în puţine mai momente şi în special datorită lui Adi Popa. Micuţul mijlocaş stelist a avut şi cea mai importantă şansă de a egala, în minutul 37, atunci când şutul său la colţul lung a fost respins de Vermeer cu un reflex excelent.

Partea a doua a început cu două ocazii mari ale olandezilor, irosite de van Persie şi van der Vaart, care au anunţat golul de 2-0, înscris de van Persie în minutul 56. Atacantul lui Manchester United, care nu a mai punctat de şapte meciuri la echipa de club, l-a învins pe Pantilimon cu o lovitură de cap la colţul lung, după o centrare a lui Robben.

Acelaşi van Persie a făcut dubla în minutul 65, când a transformat un penalty produs de intervenţia incorectă a lui Gardoş asupra lui Lens. Bogdan Stancu ar fi putut marca golul de onoare pentru România, dar execuţia sa în forţă din afara careului a fost deturnată din drumul spre poartă de un nou reflex al lui Vermeer, pentru ca Lens să stabilească rezultatul final în minutul 90, când a marcat din apropiere, după o respingere greşită a lui Pantilimon.

Vestea bună a venit de la Istanbul, acolo unde Turcia nu a obţinut decât o remiză cu Ungaria, scor 1-1, şi a ratat astfel şansa de a se apropia la un punct de echipa României.

Gazdele au marcat primele, în minutul 63, prin golgheterul Ligii Campionilor, Burak Yilmaz, însă avantajul turcilor a durat doar opt minute, pentru că Bode a restabilit egalitatea şi a adus un punct pentru maghiari.

În celălalt meci al grupei D, Estonia a trecut cu 2-0 pe teren propriu de codaşa Andorra. Golurile balticilor au fost înscrise de Anier şi Lindpere.

Olanda: Vermeer - Janmaat, de Vrij, Martins Indi, Blind, De Guzman (Maher 73), Lens, Strootman, van Persie (De Jong 86), van der Vaart (Clasie 79), Robben

România: Pantilimon - Raţ, Tamaş, Bourceanu, Chiricheş, Stancu, Grozav (Mutu 68), A. Popa (Torje 62), Gardoş, Pintilii, Tănase (Chipciu 60)

Clasament grupa D:
1.Olanda 18p, 2.Ungaria 11p, 3.România 10p, 4.Turcia 7p, 5.Estonia 6p, 6.Andorra 0p.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close