Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România a fost învinsă de Cehia în primul meci de la CE Under-19

România a fost învinsă de Cehia în primul meci de la CE Under-19

România a fost învinsă de Cehia în primul meci de la CE Under-19
Sursa foto: Foto: gsp.ro
20 Iul 2011   •   23:00

Naţionala Under-19 a României a început cu stângul Campionatul European a cărei gazdă este. Echipa antrenată de Lucian Burchel a fost învinsă la Chiajna de Cehia, scor 1-3 şi, după prima etapă, ocupă ultima poziţie în clasamentul grupei A.

 
Peteleu a ratat prima ocazie pentru România, în chiar primul minut, însă fundaşul dreapta al „tricolorilor” a fost nevoit să părăsească terenul câteva secunde mai târziu, din cauza unei accidentări. Replica cehilor nu a întârziat, iar Sladky a fost la un pas să ajungă la o centrare care a curs prin faţa porţii lui Brănescu.
 
Pe fondul unui joc mai bun al Cehiei, elevii lui Lucian Burchel vor reuşi să deschidă scorul în minutul 29, încercarea de centrare a lui Stanciu transformându-se într-un lob care l-a păcălit pe Koubec şi a intrat în poartă. Galvanizaţi de golul marcat, jucătorii români au fost aproape de a-şi dubla avantajul, dar Serediuc şi Năstăsie au ratat din situaţii favorabile.
 
În loc de 2-0 s-a făcut 1-1 cu un minut înainte de pauză, atunci când Prikryl a profitat de poziţionarea greşită a apărării române şi de greşeala lui Brănescu pentru a înscrie şi a stabili rezultatul primei reprize.
 
Kaderabek a ratat prima ocazie a părţii secunde, însă cea care a dominat meciul la reluare a fost România, Năstăsie, Stanciu şi Florin Ilie fiind aproape de a-i aduce din nou în avantaj pe „tricolori”.
 
Scăpaţi cu bine din forcingul românilor, cehii au preluat din nou iniţiativa şi, după golul anulat pentru offside al lui Prikryl, au preluat conducerea, Jelecek transformând penaltyul acordat uşor la intervenţia în careu a lui Remeş asupra unui adversar. Golul a turnat plumb în picioarele elevilor lui Burchel, care nu au mai reuşit să se apropie de poarta lui Koubec.
 
Cehia a controlat calm finalul de meci şi chiar a mai reuşit să înscrie o dată, prin nou-intratul Hadascok, care a stabilit scorul final cu un şut din apropiere.
 
În celălalt meci din grupa A, Irlanda a învins cu scorul de 2-1 naţionala Greciei, elenii urmând să fie următorul adversar al României.
 
ROMÂNIA: Brănescu - Peteleu (Fl. Ilie 5, Gugu 77), Remeş, Avrămia, Murgoci - Benzar, Cârstocea (Walleth 67), Stanciu - Serediuc, Roman, Năstăsie
 
CEHIA: Koubec - Jelecek, Kalas, Brabec, Hala - Sladky, Janos (Klaus 90+2), Kaderabek, Krejcy - Skalak (Hadascok 69), Prikryl (Fantis 88).
 
Debut întrerupt de ploaie
 
Turneul final din România a debutat cu stângul, meciul de la Mogoşoaia dintre Spania şi Belgia din grupa B fiind întrerupt după un sfert de oră, la scorul de 1-0 în favoarea ibericilor. Arbitrul a luat decizia de a suspenda partida din cauza condiţiilor meteo, care, în opinia sa, nu ar fi permis disputarea normală a întâlnirii. Meciul urmează să se rejoace joi, începând cu ora 19.
 
Cealaltă partidă din grupa B, Serbia-Turcia, desfăşurată în Berceni, s-a disputat totuşi, deşi condiţiile meteo nu erau cu mult diferite de cele de la Mogoşoaia. După p primă repriză fără goluri, sârbii au marcat după pauză prin Jojic şi Trujic, impunându-se cu scorul de 2-0.

×
Subiecte în articol: România Cehia Chiajna
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close