Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Performanță de senzație pentru naționala feminină de fotbal a României

Performanță de senzație pentru naționala feminină de fotbal a României

Performanță de senzație pentru naționala feminină de fotbal a României
15 Sep 2016   •   20:15

Naţionala feminină de fotbal a României a învins Ucraina cu scorul de 2-1 (2-1), joi seara, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, şi a făcut un pas mare spre calificarea la EURO 2017.

Tricolorele şi-au asigurat locul al doilea în Grupa a treia preliminară şi pot obţine în premieră calificarea la un turneu final.

România a început în forţă şi a deschis scorul prin Havriştiuc (4), cu o lovitură de cap, la un corner executat de Olivia Oprea. Peste patru minute Ucraina egala prin Ovdiiciuk, dar în min. 11 echipa antrenată de Mirel Albon a trecut din nou în avantaj, graţie golului înscris de Cosmina Duşa (11).

România şi-a creat şi alte ocazii clare de gol, a avut şi o bară, prin Andreea Voicu (72), dar nu a reuşit să se desprindă pe tabela de marcaj. Ucraina putea egala din nou, în minutul 85, când Părăluţă a apărat şutul expediat de Kozîrenko din colţul careului mic.

Echipele care se clasează pe primul loc şi cele mai bune şase dintre formaţiile care termină pe locul 2 în cele opt grupe din preliminarii se califică la turneul final. Celelalte două reprezentative de pe poziţia secunda vor juca un play-off. Clasamentul echipelor de pe locul 2 este întocmit pe baza rezultatelor pe care acestea le obţin în meciurile cu formaţiile de pe poziţiile 1, 3 şi 4.

În clasament, Franţa ocupă primul loc, cu 21 puncte (7 jocuri), urmată de România, 13 puncte (7 j), Ucraina, 13 p (8 j), Grecia, 6 p (7 j), Albania, 0 p (7 j). România va juca ultimul meci din preliminarii marţi, cu Grecia, tot la Cluj-Napoca.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: performanta Ucraina România echipa fotbal
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close