Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România încheie anul cu o victorie învingând Belgia 2-1 pe Arena Naţională

România încheie anul cu o victorie învingând Belgia 2-1 pe Arena Naţională

România încheie anul cu o victorie învingând Belgia 2-1 pe Arena Naţională
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    15 Noi 2012   •   12:57

Echipa naţională a României a reuşit să învingă, miercuri seară, pe Arena Naţională din Bucureşti, reprezentativa Belgiei într-un meci amical, cu scorul de 2-1.

Belgienii au marcat primii, prin Benteke, care a reluat în plasă o minge respinsă slab de Gardoş după centrarea de pe partea dreaptă a lui Verthongen. Belgianul a şutat de la 14 metri de poartă, iar mingea a trecut printre picioarele lui Găman şi Gardoş şi a intrat în poartă.

Condusă din minutul 23, echipa României a încercat să atace mai mult, la doar nouă minute de la deschiderea scorului, Maxim reuşind egalarea cu un şut de la 20 de metri. Golul românului a stabilit şi scorul pauzei, 1-1.

În cea de-a doua repriză, echilibrul a fost rupt de un henţ comis de Verthongen în careu. Arbitzrul italian Mauro Bergonzi a dictat lovitură de la 11 metri şi Torje a înscris.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1, în ciuda unui unei superiorităţi clare a belgienilor pe finalul partidei.

După meci, selcţionerul României, Victor Piţurcă s-a declarat foarte mulţumit de Maxim, considerând că are mult potenţial şi poate creşte.

"În general am fost mulţumit şi de Maxim, l-am felicitat şi pentru gol. Puştiul poate să crească, să joace mult mai bine decât a făcut-o astăzi. I-am felicitat pe toţi, în special pe cei care au marcat golurile. Maxim face concurenţă şi pentru Torje, dar şi pentru cei din flancul stâng, inclusiv Mutu. Calităţi tehnice cum are el, nu prea avem în fotbalul nostru şi avem mare nevoie de aşa ceva", a spus Piţurcă

Piţurcă se bucură de faptul că naţionala României şi-a încheiat meciurile din 2012 cu o victorie, ceea ce îi permite să pregătească în linişte viitoarele întâlniri din preliminariile Cupei Mondiale din 2014: "Este ultimul joc din acest an, cu o echipă foarte bună, cu jucători valoroşi. Am obţinut victoria şi cu şansă, dar face parte din joc. Cu Olanda nu am avut şansă. Important este că am încheiat anul cu o victorie şi cu jucători care au jucat pentru prima oară la echipa naţională. Acum trebuie să pregătim liniştiţi strategia pentru anul viitor, pentru că ne aşteaptă meciuri de foc în grupă."

Pentru România au evoluat: Tătăruşanu - Chiricheş (Luchin '61), Găman (Goian '46), Gardoş, Latovlevici (Şt. Radu '69) - D. Nistor (C. Lazăr '46), Pintilii (Borceanu '46) - Maxim (Torje '46), Grozav (Stancu '46), Chipciu (Tănase '46) - Marica.

În reprezentativa Belgiei au evoluat: Mignolet - Gillet, Van Buyten, Kompany, Verthongen - Fellaini, Witsel, Defour (Vossen '57) - de Bruyne, Benteke (Lukaku '57), Mertens (Mboyo '61). Antrenor: Marc Wilmots.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close