Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România învinge Andorra cu 4-0 şi are punctaj maxim în preliminariile CM 2014

România învinge Andorra cu 4-0 şi are punctaj maxim în preliminariile CM 2014

România învinge Andorra cu 4-0 şi are punctaj maxim în preliminariile CM 2014
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    11 Sep 2012   •   22:56

România a câştigat cu 4-0 în faţa Andorrei pe Arena Naţională din Bucureşti, iar tricolorii au punctaj maxim după primele două meciuri jucate în grupa D a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2014.

Gabriel Torje şi Costin Lazăr în prima repriză şi Valerică Găman şi Alexandru Maxim pe final au marcat golurile prin care echipa antrenată de Victor Piţurcă a învins un adversar evident inferior şi care se află la al doilea eşec categoric, după 0-5 pe teren propriu cu Ungaria, în urmă cu patru zile.

Deşi erau aşteptate schimbări în formula de start faţă de meciul de sâmbătă cu Estonia, Piţurcă a preferat să trimită pe teren aceeaşi echipă care s-a impus la Tallinn, singura modificare fiind titularizarea lui Găman în locul accidentatului Dorin Goian.

România a avut un început de meci anost, iar oaspeţii au beneficiat de prima oportunitate a întâlnirii, în minutul 5, atunci când Lorenzo a trimis cu capul puţin peste poartă.

Cei peste 20.000 de spectatori din tribune au aşteptat mai mult de 20 de minute pentru o ocazie la poarta lui Gomes, aceasta aparţinându-i lui Ciprian Marica, atacantul lui Schalke şutând în Emili Garcia din mijlocul careului, după o acţiune a lui Torje pe partea dreaptă.

O nouă şansă irosită de Costin Lazăr în minutul 27 a anunţat deschiderea scorului, venită un minut mai târziu, Torje reuşind să înscrie a doua oară consecutiv pentru naţională, după ce o făcuse şi cu Estonia, printr-un şut cu stângul la colţul long de la aproximativ 15 metri.

Gicu Grozav a ratat de două ori într-un minut desprinderea, însă la pauză s-a intrat totuşi cu 2-0, Costin Lazăr trăgând puternic şi plasat de la 19 metri, fără speranţă pentru Gomes.

În repriza a doua, tricolorii nu au mai forţat, preferând să menţină avantajul, iar rezultatul de pe tabelă i-a dat ocazia lui Piţurcă să-i ofere debutul absolut în naţională lui Raul Rusescu şi pe cel într-un meci oficial lui Maxim.

Un moment de relaxare în apărare i-a oferit lui Pujol şansa de a marca pentru Andorra, dar jucătorul oaspeţilor a trimis puţin peste din 6 metri. Emoţiile au fost înlăturate definitiv în minutul 90 de Găman, care a reluat cu capul în poartă centrarea din lovitură liberă a lui Torje.

Cel mai spectaculos moment al serii l-a avut ca protagonist pe Maxim, mijlocaşul Pandurilor stabilind rezultatul final în al treilea minut de prelungiri, la capătul unei curse senzaţionale pe partea stângă, încheiată cu un şut în forţă la colţul scurt.

Naţionala României începe preliminariile pentru Cupa Mondială cu două victorii, însă adevăratul test pentru elevii lui Victor Piţurcă va fi dubla de luna viitoare cu Turcia, în deplasare, şi Olanda, acasă.

România: Lobonţ (Tătăruşanu) - Măţel, Raţ, Bourceanu, Chiricheş, Grozav, C. Lazăr, Marica (Rusescu 54), Tănase (A. Maxim 80), Torje, Găman

Andorra: J. Gomes - E. Garcia, Lima, Pujol (Britos 79), Vieira, Clemente (Moreno 86), Ayala, Gomez (F. Silva 70), Lorenzo, M. Garcia, Rodrigues

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close