Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România - Luxemburg 3-1. Mutu şi Zicu aduc o victorie a la Pirus pentru echipa naţională

România - Luxemburg 3-1. Mutu şi Zicu aduc o victorie a la Pirus pentru echipa naţională

România - Luxemburg 3-1. Mutu şi Zicu aduc o victorie a la Pirus pentru echipa naţională
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mar 2011   •   22:41

Echipa naţională a României a obţinut prima victorie în preliminariile Campionatului European din 2012, învingând cu scorul de 3-1 pe Luxemburg într-o partidă desfăşurată la Piatra Neamţ. Oaspeţii au deschis scorul în prima repriză, tricolorii întorcând rezltatul prin dubla lui Mutu şi reuşita lui Zicu.

 
Răzvan Lucescu a trimis în teren o echipă cu şapte modificări faţă de formaţia care a pierdut la Zenica, dar jocul României a rămas neschimbat. Deşi pe hârtie tricolorii arătau foarte ofensivi, în iarbă lucrurile au stat foarte diferit. Prima ocazie a apărut după aproape un sfert de oră şi a aparţinut unui fundaş, Săpunaru trăgând în peluză din mijlocul careului.
 
Replica oaspeţilor a venit imediat, Joachim fiind aproape să-l lobeze pe Tătăruşanu, mult ieşit din poartă. Luxemburghezii au văzut că se poate şi, în minutul 22, după o lovitură liberă şi o greşeală a lui Gardoş, incredibilul s-a produs. O echipă de amatori conducea România la Piatra Neamţ după reuşita lui Gerson, acelaşi jucător fiind la un pas de un 0-2 horror câteva secunde mai târziu. Pentru prima oară în istoria confruntărilor directe, Luxemburg a înscris împotriva României
 
În timp ce publicul era deja ocupat să ceară demisia selecţionerului, Gabi Mureşan i-a pasat excelent lui Mutu, iar atacantul Fiorentinei a egalat cu un şut în forţă de la marginea careului. A fost singurul moment din prima repriză în care naţionala a reuşit cu adevărat o fază de fotbal. Apoi meciul a revenit la desfăşurarea iniţială, adică o echipă a României fără nicio idee de joc, fără vlagă, fără voinţă.
 
Pauza nu a fost un sfetnic bun pentru băieţii lui Răzvan Lucescu, care nu au reuşit să şteargă impresia lamentabilă din primele 45 de minute. Doar Mutu, bară dintr-o semifoarfecă spectaculoasă, a dezmorţit puţin atmosfera înainte ca tot el să marcheze golul de 2-1 după o centrare perfectă a lui Torje.
 
Cu avantaj pe tabela de marcaj, tricolorii au mai scăpat de presiune, Zicu marcând primul său gol la naţională şi a îndepărtat definitiv emoţiile privind câştigătoarea. Marica, Mureşan şi Torje au ratat ocazie de a duce scorul la un nedrept 4-1, iar ultimele momente ale partzidei au fost liniştite, luxemburghezii irosindu-şi şi ultimele rezerve de energie, iar românii fiind mulţumiţi că au bifat prima victorie în actualele preliminarii. Fie chiar şi o victorie a la Pirus.
 
În urma acestui rezultat, România acumulează 5 puncte, dar rămâne pe locul 5 al grupei D, la trei lungimi în spatele Belarusului şi Albaniei. Cât despre Bosnia, rămâne de văzut care va fi decizia definitivă a UEFA înainte de a face calcule.
 
România: Tătăruşanu - Săpunaru, Tamaş (Goian 65), Gardoş, Raţ - Mureşan, Ropotan - Zicu, Mutu (Alexe 83), Stancu (Torje 46) - Marica
 
Luxemburg: Joubert - Blaise, Hoffman, Schnell (Martino 90), Peters, Leweck, Bettmer (Laterza 80), Payal, Joachim, Mutsch, Gerson (Da Mota 57).

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close