Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România - Serbia 2-3. Calificarea la Mondiale a devenit o utopie(VIDEO)

România - Serbia 2-3. Calificarea la Mondiale a devenit o utopie(VIDEO)

România - Serbia 2-3. Calificarea la Mondiale a devenit o utopie(VIDEO)
28 Mar 2009   •   23:45

România îşi ia adio de la calificarea la Campionatul Mondial din 2010, după ce a pierdut partida de la Constanţa contra Serbiei. Elevii lui Radomir Antic au venit la Constanţa cu lecţia bine învăţată şi au învins cu 3-2, la capătul unui meci în care evoluţia lui Mutu&co. nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.

Deşi ne-am fi aşteptat la un debut furtunos de meci, mai ales din partea oaspeţilor, lucrurile nu au fost deloc aşa. Cele două echipe s-au tatonat, oricât de clişeu pare, monotonia fiind spartă de lovitura de cap a lui Mutu din minutul 12, reţinută însă fără emoţii de Stojkovic. A fost suficientă o neatenţie a lui Raţ, de care a profitat Krasic, şutul mijlocaşului sârb sărind din bară până la Jovanovic care a îndeplinit o simplă formalitate pentru 0-1.



După primirea golului, românii s-au zbătut, în zadar însă, acelaşi Jovanovic fiind din nou aproape să înscrie în minutul 31. La faza imediat următoare, Mutu a scăpat singur, dar a fost ajuns şi deposedat de Vidic. Şi când toată lumea aştepta pauza, la un corner al sârbilor, Dorel Stoica ?a reuşit? un autogol care a stabilit scorul primei reprize.



În debutul părţii secunde n-a mai fost loc de tatonări, iar Mutu a avut prima şansă imediat după reluare. Startul mai bun de repriză al României avea să fie concretizat prin golul lui Marica, venit după o pasă superbă a lui Mutu. Dar speranţele noastre într-o revenire au fost spulberate de reuşita spectaculoasă a lui Ivanovic în urma unei alte lovituri de colţ. Ai noştrii nu renunţă, Contra şi Marica irosind două oportunităţi destul de bune înainte ca Dorel Stoica să reducă din nou diferenţa de pe tabelă.







Impulsionaţi de golul doi, românii rămân sus, dar Marica luftează ca un începător din 14 metri. Piţurcă forţează şi îl introduce pe Marius Niculae, fără niciun efect însă. Serbia învinge şi anulează aproape în totalitate şansele ?tricolorilor? de a merge în Africa de Sud.

România: Lobonţ - Contra, Tamaş, D. Stoica, Raţ - Codrea (Cr. Tănase 46), Rădoi, Cociş (M. Niculae 77) - Costea (Bucur 63), Marica, Mutu
Antrenor: Victor Piţurcă

Serbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Dragutinovic, Obradovic - Krasic, Stankovic, Milijas, M. Jovanovic (Jankovic 62) - Pantelic (Subotic 66), Zigic
Antrenor: Radomir Antic

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii CM 2010
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close