Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Românii doreau victoria, dar îşi recunosc neputinţa. Lucescu: preferam să jucăm prost, dar să batem

Românii doreau victoria, dar îşi recunosc neputinţa. Lucescu: preferam să jucăm prost, dar să batem

Românii doreau victoria, dar îşi recunosc neputinţa. Lucescu: preferam să jucăm prost, dar să batem
Sursa foto: razvan lucescu
10 Sep 2009   •   13:53

Antrenorul naţionalei nu are multe motive de bucurie după meciul cu Austria. El recunoştea după partidă că şi-a dorit o victorie.?A fost un joc ciudat, am avut multe ocazii, am marcat abia în repriza secundă şi pe un fond de oboseală. Sunt dezamăgit. Nu văd de ce aş pleca de la naţională", aprecia Lucescu
Aceste crede că ?a fost un joc ciudat?, iar ?pe fondul oboselii, am făcut pasul înapoi şi am fost egalaţi. Preferam să jucăm prost, dar să batem!. Noi ne-am propus să câştigăm meciul, dar a contat că nu am reuşit să băgăm mingea în poartă. Am avut 7 ocazii mari, din acţiune şi din cornere. Am făcut apoi pasul înapoi, din teamă, din dorinţa de a pierde rezultatul şi atunci există acel pericol. În afară de Mutu, dintre cei care au lipsit, nimeni nu putea face altceva?, declara antrenorul.
În acelaşi timp, atacantul Gigel Bucur credea că terenul a fost principalul adversar al "tricolorilor".
"Cred că terenul a fost principalul adversar de astăzi, însă din ce am văzut şi pe austrieci i-a incomodat destul de mult. A fost foarte greu să ne descurcăm, mai ales după partida epuizantă din Franţa. Totuşi, cred că echipa naţională este pe drumul cel bun şi nu trebuie să dezarmăm după acest rezultat. Mă aşteptam să vină mai multă lume la stadion, dar sperăm ca la meciurile următoare suporterii să fie alături de noi. Trebuie să-i acordăm mai multă încredere lui Răzvan Lucescu deoarece mai sunt două meciuri foarte importante pe care trebuie să le câştigăm, pentru a ne uşura şansele în preliminariile Euro-2012. Mă bucur că am marcat, dar mi-aş fi dorit să şi câştigăm", a punctat Bucur.
Căpitanul Cristian Chivu aprecia după meci că recentele critici la adresa selecţionerului Răzvan Lucescu nu sunt justificate, dar "trăim într-o ţară în care nimic nu mulţumeşte pe nimeni" .
"Scopul este să construim o echipă şi să atacăm calificarea la Campionatul European din 2012. Am vrea să avem şi noi o arenă ca Stade de France, 80.000 de spectatori în spatele nostru, dar asta e situaţia acum. Se pare că e şi vina noastră. Noi încercăm să îndreptăm acest lucru", a spus Chivu.
Jucătorul lăudat de Lucescu, Mihai Roman, recunoştea că a avut emoţii la început, dar aprecia că a făcut o partidă destul de bună, dar România ar fi meritat victoria.
Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, după remiza din meciul România - Austria, că echipa antrenată de Răzvan Lucescu ar fi obţinut o victorie importantă, dacă jucătorii erau puţin mai inteligenţi, în timp ce directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, aprecia că selecţionerul "va avea multă treabă la echipa naţională", pentru a putea construi o echipă puternică în vederea preliminariilor Campionatului European din 2012.
"S-a văzut că am căzut fizic, mai ales după marcarea golului, pentru că ne-a fost greu după meciul din Franţa. Astăzi am fi avut nevoie de mai mult experienţă. Din păcate, deocamdată nu putem face faţă la acest ritm, de a juca la echipa naţională din trei în trei zile. Am şi ratat mult, iar golul austriecilor a venit după o ocazie norocoasă. Răzvan va avea multă treabă la echipa naţională, să construiască o echipă puternică pentru a aborda cum trebuie preliminariile pentru Campionatul European".
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close