Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Sancțiuni după Rapid - Steaua. Giuleștenii - 6 meciuri fără spectatori, Mihai Stoica - suspendat 5 luni

Sancțiuni după Rapid - Steaua. Giuleștenii - 6 meciuri fără spectatori, Mihai Stoica - suspendat 5 luni

Sancțiuni după Rapid - Steaua. Giuleștenii - 6 meciuri fără spectatori, Mihai Stoica - suspendat 5 luni
16 Apr 2013   •   22:16

Rapid Bucureşti a primit o sancțiune din partea LPF ce constă în disputarea a 6 jocuri pe teren propriu fără spectatori, după incidentele provocate de fanii giuleșteni la meciul cu Steaua, din etapa a 26-a a Ligii I.

Totodată, clubul Rapid a fost amendat cu suma de 90.000 de lei, care se adaugă la cei 60.000 de lei amendă din partea Jandarmeriei.

Rapid mai are de disputat pe teren propriu patru meciuri în acest sezon, cu CS Turnu Severin (etapa a 28-a) cu Concordia (etapa a 30-a), cu Universitatea Cluj (etapa a 32-a) şi cu Ceahlăul (etapa a 34-a), astfel că va disputa și primele două partide din sezonul viitor fără spectatori, în cazul în care decizia LPF rămâne neschimbată în urma unei eventuale contestații la Comisia de Apel a LPF.

Nu au scăpat de pedepse nici managerii celor două echipe. Mihai Stoica a fost suspendat pe o perioadă de 5 luni şi a fost amendat cu suma de 10.000 de lei, considerându-se că a avut un rol provocator în incidentele de pe stadionul Giuleşti.

Dănuţ Perjă, team-managerul echipei Rapid, a fost suspendat o lună, iar antrenorul echipei Rapid, Marian Rada, şi team-managerul Stelei, Marius Ianuli, au fost amendaţi cu câte 320 de lei.


Partida dintre Steaua şi Rapid a fost înteruptă pentru 10 minute, după ce un  obiect aruncat pe teren a lovit un jucător, iar fotbaliştii au început să se îmbrâncească între ei. 

Jandarmii au găsit, de altfel, mai multe obiecte contondente şi materiale pirotehnice pe stadion. 

Incidente au avut loc şi înainte de meci, când suporterii stelişti şi rapidişti s-au bătut pe o stradă din Bucureşti şi au distrus mai multe maşini. Mai multe persoane au fost rănite în încăierare. 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close