Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Sandu: Boloni e oricând aşteptat la echipa naţională. Dragomir: Boloni ne-a lăsat cu fundul în baltă!

Sandu: Boloni e oricând aşteptat la echipa naţională. Dragomir: Boloni ne-a lăsat cu fundul în baltă!

Sandu: Boloni e oricând aşteptat la echipa naţională. Dragomir: Boloni ne-a lăsat cu fundul în baltă!
Sursa foto: Ladislau Boloni
17 Feb 2009   •   15:02

Tehnicianul Ladislau Boloni a părăsit echipa naţională a României în 2001 pentru a prelua echipa portugheză Sporting Lisabona după un mandat de doar un an. Cu toate acestea, Boloni a rămas în relaţii foarte bune cu şeful FRF, Mircea Sandu, cei doi declarând în această perioadă că se apreciază reciproc şi că nu ar spune "nu" unei veniri a antrenorului de la Stabdard Liege la cârma primei reprezentative.
Ladislau Boloni a surprins multă lume de când a preluat echipa belgiană Standard, liderul campionatului. Formaţia din Liege conduce clasamentul în Belgia, lăsânf în urmă echipe ca Anderlecht Bruxelles sau FC Bruges. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, îi ştie valoarea antrenorului:
"Boloni e un om de valoare, dar, din păcate, ne-a abandonat. Când a venit ca selecţioner, a făcut-o pe un salariu mai puţin bun, dar a muncit extraordinar. E un tehnician care poate antrena oricând "naţionala" sau orice echipă din România, dar nu ştiu dacă îşi doreşte asta", a declarat pentru gsp.ro Sandu.
"Ladislau Boloni a fost la echipa naţională şi ne-a lăsat cu curul în baltă, ce să mai caute şi acum?", a răspuns cu inverşunare preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, excluzând o revenire a tehnicianului la echipa naţională a României.
Boloni, însă, nu se dă la o parte. Fostului jucător de la ASA Târgu-Mureş şi Steaua Bucureşti îi surâde ideea de a conduce din nou prima reprezentativă după plecarea lui Victor Piţurcă, motiv pentru care îi laudă pe Mircea Sandu şi îi promite susţinerea. Cu toate că a cucerit Supercupa în Belgia, este lider şi este calificat în primăvara europeană, conform sursei citate, Boloni este tentat, în mod vădit, de o nouă experienţă românească.
"E normal ca preşedintele FRF să se gândească la soluţii, dacă Piţi va fi demis sau dacă va renunţa el. Mircea Sandu e un preşedinte foarte bun. Pe mine m-a ajutat cât am fost selecţioner. Cât am lucrat împreună am construit o strategie logică. Aşa cum a fost ea, bună rea, am clădit ceva: schimbarea generaţiei, ridicarea jucătorilor din campionatul intern. Am rămas în relaţii foarte bune", a declarat Boloni.
"Are un avantaj extraordinar. Experienţă, relaţii internaţionale, a adus probe în momente delicate. Îşi face bine meseria. Văd din partea sa deschiderea spre generaţia nouă, lucru deosebit. Dacă va fi ales altcineva, acela va trebui să fie puternic, să egaleze sau să-i depăşească rezultatele lui Sandu, deoarece a ridicat ştacheta la un nivel înalt", a adăugat acesta, arătând că nu duce lipsă de cuvinte laudative la adresa lui Mircea Sandu.
Loţi Boloni vede, însă, şi aspecte întunecate în fotbalul românesc. Stenogramele care au zguduit fotbalul mioritic îi repugnă antrenorului şi îl fac să se îndoiască de calitatea conducătorilor de cluburi din România: Oripilat de stenograme
"Am auzit de stenograme, brichete şi valize. Cel mai mult mă deranjează limbajul, în spatele căruia este o calitate intelectuală jenantă. Sunt convins că Piţurcă, în interiorul lui, este un băiat bun, curajos. Unii îl văd arogant, dar toţi avem defecte. În spatele acestei măşti se ascunde însă un om care gândeşte, care e ambiţios, care suferă, iar eu mai mult pe omul acesta îl cunosc şi îl iubesc" a încheiat românul de etnie maghiară de 55 de ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close