Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Scandalos: Cluburile pot înjumătăţi unilateral contractele jucătorilor. Borcea, "în extaz ca după o partidă de sex cu Angelina Jolie"

Scandalos: Cluburile pot înjumătăţi unilateral contractele jucătorilor. Borcea, "în extaz ca după o partidă de sex cu Angelina Jolie"

Scandalos: Cluburile pot înjumătăţi unilateral contractele jucătorilor. Borcea, "în extaz ca după o partidă de sex cu Angelina Jolie"
21 Dec 2009   •   18:46

La ultima şedinţă pe anul 2009 a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, în absenţa lui Mircea Sandu, a fost luată o hotărâre menită să le facă pe plac patronilor din fotbal, care pot înjumătăţi acum, legal şi unilateral, contractele jucătorilor lor.

"La propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal, membrii Comitetului Executiv al FRF au fost de acord să asocieze criza economică, ce se manifestă la nivel naţional şi mondial, cu situaţia de forţă majoră. În atare condiţii, s-a decis ca toate cluburile din România, indiferent de nivelul la care activează, să aibă posibilitatea de a reduce unilateral drepturile contractuale cuvenite jucătorilor prin contract cu cel mult 50 la sută, pentru o perioadă maximă de un an (21 decembrie 2009 - 21 decembrie 2010)", a anunţat Federaţia Română de Fotbal pe site-ul oficial.

Tătăruşanu e "victimă" sigură, anunţă Gigi Becali
Gigi Becali a explicat că situaţia de forţă majoră apare şi în contractul fotbaliştilor şi a salutat decizia Comitetului Executiv al FRF. "Pentru mine e benefică această hotărâre, dar benefică este în special pentru fotbalul românesc. Ce e mai bine, să închizi sau să mergi mai departe? Este o hotărâre caz de forţă majoră, care apare şi în contractul fotbaliştilor. În caz de forţă majoră se poate rezilia contractul unilateral cu jucătorul, dar nu e mai bine cum s-a hotărât acum? Sunt în pericol jucătorii care au salarii mari şi cei care nu dau randament. Tătăruşanu avea 200.000 de euro salariu. Nu mai poate acum să aibă salariu ăsta, îi ajung şi 100.000", a spus Gigi Becali.

"Borcea era atât de fericit de parcă tocmai avusese o partidă de sex cu Angelina Jolie"
Dumitru Costin, repezentantul sindicatului în Comitetul Executiv al FRF, a declarat însă pentru Gazeta Sporturilor că decizia este aberantă şi nelegală. El a ajuns la întrunire cu întârziere, după ce se votase adoptarea deciziei, şi la finalul şedinţei a declarat: "Când am intrat în sală, l-am vazut pe domnul Borcea în extaz. Era atât de fericit de parcă tocmai avusese o partidă de sex cu Angelina Jolie. O asemenea măsură este împotriva firii, a oricărui stat de drept. Este aberantă, nelegală! Azi, Comitetul Executiv s-a transformat în Parlamentul României, pentru că a modificat legile în vigoare".

El a explicat pentru Gazeta Sporturilor şi ce se va întâmpla în continuare. "Acum, domnii Borcea şi Argăseală, preşedinţii cu vocile cele mai stridente legat de acest subiect, vor trece rapid la modificarea contractelor. Apoi, jucătorii vor câştiga în instanţă, pentru că nu se poate altfel, iar cluburile se vor întoarce către membrii Comitetului Executiv al FRF şi vor spune: voi ne-aţi pus să facem asta, voi să plătiţi", a declarat Dumitru Costin.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close