Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Șoc în Liga I. Un mare club rămâne fără finanțare. Urmează falimentul?

Șoc în Liga I. Un mare club rămâne fără finanțare. Urmează falimentul?

Șoc în Liga I. Un mare club rămâne fără finanțare. Urmează falimentul?
01 Sep 2016   •   20:40

Fosta vicecampioană a României ASA Tg.Mureș rămâne fără finanțare. Asta după ce Primăria mureșeană a decis să taie banii pentru fotbal. A anunțat-o fostul viceprimar al orașului și fostul șef al clubului ardelean, Claudiu Maior.

"UDMR+POL+PSD LASĂ ASA TÎRGU MUREŞ FĂRĂ FINANŢARE. Dragi iubitori ai fotbalului, mă simt obligat să vă comunic că alianţa PSD-UDMR-POL din Consiliul Local Tîrgu Mureş au decis ca echipa de fotbal a oraşului să nu mai primească finanţare. Cei mai mulţi dintre tîrgumureşenii care iubesc acest sport mergeau la meciurile de fotbal ale echipei ASA de când erau copii. Proiectul nostru a fost să ducem mai departe tradiţia, să fim din nou la cel mai înalt nivel în fotbalul românesc. ASA Tîrgu Mureş a fost la puţin timp de la promovarea în Liga I vicecampioana României şi a reuşit să câştige Supercupa României, primul trofeu din istoria clubului tîrgumureşean. Aceste lucruri, se pare că au fost uitate. La fel cum au uitat consilierii locali și bucuria trăita de unii dintre ei (în timpul campaniilor electorale) în tribune - la fiecare gol marcat... Pepiniera micilor fotbaliști de la Tîrgu Mureș are peste 300 de sportivi, care visează la finale...se pare că vor rămâne doar cu visele. Acești copii, încotro, domnilor consilieri?! Le tăiați și lor aripile?! Mă bucur totuşi că alianţa PSD-UDMR din Consiliul Local Tîrgu Mureş au decis să aloce fonduri cluburilor BC Mureş, Cityus şi CS Universitar. Sunt dezamăgit însă că pentru fotbalul tîrgumureşean de performanţă, consilierii locali PSD-UDMR-POL nu doresc continuitate. 
Este un moment dificil pentru clubul tîrgumureşean şi vreau să cred că-l va depăşi cu bine. În ceea ce mă priveşte, chiar dacă în prezent nu pot să fac altceva decât să ofer sfaturi reprezentanţilor clubului, voi rămâne alături de ASA Tîrgu Mureş!", a scris Maior, pe Facebook. 

Reacție clubului mureșean

Nu privim înapoi cu mânie!

ASA Tîrgu-Mureș a aflat de decizia consilierilor locali de a respinge finanțarea activității clubului. Ne exprimăm regretul față de această hotărâre, care nu va afecta doar viața echipei de Liga 1, a echipei feminine, a echipei secunde, ci și activitatea întregului Centru de Copii și Juniori, care numără la această oră peste 300 de copii legitimați.

Am încercat să creem în ultimii ani o adevărată familie roșu-albastră, să încercăm să reînnodăm tradiția fotbalistică din această zonă, zonă care a dat României și lumii jucători și conducători de renume.

Am încercat să creem un spirit tîrgumureșean, să ne luptăm de la egal la egal cu marile puteri ale sportului românesc. Am dorit să punem Tîrgu-Mureș-ul pe harta fotbalului românesc. Am reușit. Și am trecut și granițele țării prin participarea în competițiile europene.

Am obținut un trofeu, Supercupa, poate nesperat. Am fost la câteva minute de un titlu pe care nimeni nu l-ar fi visat. Adversarii veneau pe Trans-Sil cu teamă. Cu teamă pentru că urmau să întâlnească o echipă puternică, tehnică, cu un public de nota 10. Am continuat performanțele cu echipa feminină, vicecampioană națională și câștigătoare a Cupei României.

Dintr-o nou-venită în prima ligă, am devenit o forță. Din păcate, în viața unei echipe există și pante ascendente, dar și descendente. Și, din păcate, în situația economică a României, din acești ani, pantele sunt de multe ori descendente. Este foarte greu să răzbești într-o lume în care mai mulți sunt cei care îți vor răul.

În toți acești ani, ne-am bucurat împreună la victorii, ne-am întristat la înfrângeri. Români, maghiari, oameni obișnuiți, politicieni sau personalități ale comunității. Sportul unește pe toată lumea. Sportul nu dezbină. Am crezut că, prin sport nu se va mai vorbi de comunități vorbitoare de limbi diferite, ci de o familie. De Tîrgu-Mureș !

Poate am deranjat, poate am făcut lucrurile prea repede. Poate nu am făcut de fiecare data lucrurile așa cum trebuie. În viață mai faci și greșeli, important este să înveți din ele.
Decizia reprezentanților Consiliului local nu va grăbi doar distrugerea unui club. Ci a unei familii. A familiei fotbalului tîrgumureșean. Ne gândim la copii, ne dorim ca ei să facă sport. De cele mai multe ori, iar exemplele sunt multiple, tinerii au nevoie de modele, de exemple de succes în sport. Asta am încercat. Să aducem la Tîrgu-Mureș jucători de valoare, alături de care echipa să crească, să obțină performanțe, dar și tinerii să vină la sport.

Poze, autografe și multă bucurie. Asta își doreau copiii. Asta ne-am dorit și noi. Asta am încercat să oferim. Fără taxe de înscriere la grupele de copii, cu echipamente gratuite și condiții de antrenament. Totul pentru ei, totul pentru ca ei să se dezvolte și să aspire la o carieră de sportiv.

Nu abandonăm lupta, dar tranșeele sunt tot mai adânci. Este tot mai greu să răzbim, să privim spre ce va fi ! Nimeni nu este veșnic în același loc. Nu persoana contează, ci familia, clubul. Iar familia vrem să o păstrăm. Familia trebuie păstrată. Și vom lupta pentru asta. Pentru a demonstra că suntem pentru comunitate, alături de comunitate !

ASA Tîrgu-Mureș. Un nume. O tradiție. Sperăm că nu doar...istorie !

Cristian Chertes - Director General ASA Tîrgu-Mureș

×
Subiecte în articol: Liga I
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close