Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Sorin Cârţu a devenit oficial noul antrenor al Stelei

Sorin Cârţu a devenit oficial noul antrenor al Stelei

Sorin Cârţu a devenit oficial noul antrenor al Stelei
09 Mar 2011   •   10:32

După negocieri care au durat câteva ore la Palatul lui Gigi Becali din Aleea Alexandru, Sorin Cârţu a fost confirmat oficial ca noul antrenor al Stelei. „Sorin Cârţu a semnat astăzi (marţi - n.r.) un contract de antrenor principal cu clubul nostru. Alături de el în Ghencea, va sosi şi Mircea Irimescu, în poziţia de antrenor secund. FC Steaua le urează bun venit şi mult succes în încercarea de a duce Steaua pe primele poziţii ale clasamentului”, a anunţat site-ul oficial al roş-albaştrilor.

La finalul negocierilor, Gigi Becali şi Sorin Cârţu au oferit primele declaraţii presei. „Sorin Cârţu este antrenorul Stelei, avem o înţelegere pe trei luni de zile pentru aici te ţin rezultatele şi jocul echipei. Să dea Dumnezeu să rămână la noi zece ani. Banii vor fi în funcţie de performanţe. Eu am vrut de multe ori să îl iau pe Sorin, dar nu s-a putut. Poate până de Paşte o să fim pe locul întâi”, a spus patronul formaţiei din Ghencea.

Becali şi comentat şi faptul că Mihai Stoica nu agreează numirea lui Cârţu pe banca Stelei: „Eu nu am luat un antrenor care să-i placă lui MM. El e manager şi nu poate să-mi pună condiţii şi nu va mai sta pe bancă, dar se va ocupa de ceea ce trebuia să facă. Eu cred că se va împăca repede cu Sorin şi se va rezolva şi problema asta. Acum pleacă să vadă un atacant sau doi, pentru că ne pregătim pentru la vară”.

Nu exclud o colaborare cu Mihai Stoica, eu am o fişă de obligaţii şi nu mă bag peste nimeni, dar totodată nimeni nu se bagă peste mine”, a ţinut să precizeze de la bun început Sorin Cârţu, referitor la relaţia cu managerul general din Ghencea. Noul antrenor al roş-albaştrilor a vorbit apoi despre noua sa aventură şi despre un posibil transfer al lui Găman: „Orice antrenor îşi doreşte să vină la Steaua. Nu este un antrenor în Liga I care să o refuze. E o provocare şi încerc să recuperez din terenul pierdut. Nu mi-e frică, am experienţă, vechime. E un obiectiv care la ora aste e dificil de realizat pentru că este un handicap mare şi faţă de Oţelul şi faţă de Vaslui, de Timişoara, dar mai sunt 14 etape, 14 meciuri, pe care le putem trece cu bine. Suporterilor le transmit să aibă încredere şi să fie alături de echipă, pentru că orice antrenor vine pentru performanţă. Găman este un fotbalist de valoare, ca şi Bărboianu, orice echipă ar fi interesată de ei, dar trebuie să ai şi potenţă financiară să-i poţi lua”.

Conform Gazetei Sporturilor, Sorin Cârţu va încasa pentru cele trei luni pe care le va petrece pe banca Stelei 150.000 de euro. Tehnicianul a primit deja 100.000 de euro, urmând ca restul banilor să-i primească sub formă de salariu.

În vârstă de 55 de ani, Sorin Cârţu are în spate o carieră de antrenor de aproape 25 de ani. De-a lungul timpului, al a pregătit pe Universitatea Craiova, de trei ori, Electroputere Craiova, Extensiv Craiova, în două rânduri, naţionala de tineret a României, Rapid, Veria (Grecia), Oţelul, FC Argeş, FC timişoara, progresul, Dacia Mioveni, Pandurii şi CFR Cluj. Este ultimul tehnician care a adus titlul în Bănie, la finalul sezonului 1990-1991, când a cucerit şi Cupa României.

×
Subiecte în articol: Sorin Cartu steaua Gigi Becali
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close