Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Spadacio aduce victoria Rapidului pe terenul campioanei

Spadacio aduce victoria Rapidului pe terenul campioanei

Spadacio aduce victoria Rapidului pe terenul campioanei
07 Apr 2011   •   23:23

Rapid a câştigat ultimul meci al etapei a 24-a din Liga I, scor 1-0, pe terenul campioanei CFR Cluj. Unicul gol al partidei a fost marcat de Spadacio, cu un şut superb de la 30 de metri.

 
Pentru prima oară de când a preluat-o pe CFR, Arpad Paszkani a urmărit un meci de pe banca de rezerve a echipei pe care o patronează. Prezenţa şefului mai aproape de teren a părut să dea aripi gazdelor, care au avut prima ocazie a partidei în minutul 3, atunci când Sergiu Buş a lovit transversala porţii lui Straton.
 
S-a dovedit a fi un simplu foc de paie, pentru că giuleştenii au preluat iniţiativa, au început să domine zona de mijloc şi, uşor-uşor, s-au mutat în jumătatea de teren a clujenilor. După ce Marcos Antonio a trimis peste în urma unui corner, Rapid a reuşit să deschidă scorul prin Spadacio, brazilianul trimiţând o torpilă de la aproximativ 30 de metri la care Nuno Claro nu a mai avut replică.
 
Cu avantaj pe tabelă, elevii lui Şumudică, aflat în tribune ca urmare a eliminării din etapa trecută, au devenit tot mai dezinvolţi. Ocaziile mari au lipsit însă, cu excepţia celei din minutul 40, când şutul centrare al lui Rudi Duarte a ocolit de puţin vinclul.
 
După pauză, Rapid a făcut un uşor pas înapoi, iar clujenii au pus ceva mai multă viteză şi curaj în acţiunile de atac, dar pericolul nu a fost mai mare pentru Straton, portarul de numai 21 de ani al bucureştenilor. Un şut anemic al lui Nicoară şi o şansă bună pentru Bastos, care a trimis în peluză din unghi, au oferit singurele emoţii oaspeţilor.
 
Odată cu trecerea timpului, CFR a mai scăzut din ritm şi pentru că golul egalizator se încăpăţâna să nu apară, au apărut şi gesturile de frustrare, Cadu scăpând de o posibilă eliminare după un fault dur la Cassio. Minteuan a forţat cu Bud şi şi Batin, dar nici aşa campioana nu a reuşit să-şi creeze vreo fază periculoasă.
 
Pe final, singurele soluţii ofensive găsite de amfitrioni au fost baloanele lungi trimise pe vârfuri şi centrările în careul lui Straton, în speranţa că diferenţa de înălţime în favoarea clujenilor va fi concretizată şi pe tabelă. Tânărul portar al Rapidului nu a avut însă deloc emoţii, astfel că formaţia de sub Grant se impune la limită şi urcă pe locul 4, depăşindu-le la golaveraj pe Dinamo şi pe Steaua. De cealaltă parte, CFR rămâne pe poziţia a opta, cu şanse mici de a prinde un loc de cupă europeană pentru următorul sezon. 
 
CFR: Nuno Claro - Panin, Cadu, Nuno Diogo, Nicoară - Hora (Bud 53), E. Kone (Batin 71), Kivuvu (Negruţ 81), G. Mureşan, Bastos - Sg. Buş
 
Rapid: Straton - Rui Duarte (Vidanov 78), Glauber, Marcos Antonio, Ezequias - Grigorie, Olberdam, Spadacio, Cesinha (Pancu 84) - Herea (S. Frunză 73), Cassio.

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Rapid Liga I
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close