Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua a câştigat primul meci din dubla cu Astra şi rămâne neînvinsă în Liga I

Steaua a câştigat primul meci din dubla cu Astra şi rămâne neînvinsă în Liga I

Steaua a câştigat primul meci din dubla cu Astra şi rămâne neînvinsă în Liga I
de M.T.    |    19 Dec 2013   •   09:22

Steaua îşi păstrează invincibilitatea în actualul sezon al Ligii I, după ce a câştigat cu 3-1 primul meci din dubla cu liderul Astra Giurgiu, care s-a disputat miercuri, pe Arena Naţională.

Giurgiuvenii au venit la Bucureşti cu un avans de şase puncte faţă de roş-albaştri, dar şi cu două partide în plus. Un rezultat de egalitate ar fi fost ideal pentru echipa antrenată de Daniel Isăilă, în timp ce campioana nu-şi permitea un alt pas greşit în lupta pentru titlu.

Elevii lui Laurenţiu Reghecampf au început tare, iar Kapetanos a avut prima ocazie a întâlnirii, atacantul grec şutând în bară în minutul 5.

Începutul mai bun de meci al steliştilor s-a concretizat pe tabelă în minutul 16, atunci când Adi Popa a profitat de o gafă uriaşă a lui Junior Morais şi a marcat din interiorul careului.

Astra a reuşit să echilibreze disputa până la pauză, iar la cinci minute de la reluare, golgheterul echipei, Constantin Budescu, a egalat cu un şut din afara careului, marcând astfel al zecelea său gol în acest sezon.

Steaua s-a desprins decisiv în ultimul sfert de oră, Florin Gardoş readucându-i în avantaj pe roş-albaştri cu o lovitură de cap în urma unui corner, pentru ca italianul Federico Piovaccari să stabilească rezultatul final în minutul 82.

Până la sfârşitul partidei a mai fost timp pentru două eliminări, câte una din fiecare formaţie. Mihai Pintilii a primit cartonaşul roşu de la Steaua, în timp ce William De Amorim l-a urmat la vestiare aproape imediat.

Ambii jucători vor lipsi astfel la următorul meci dintre cele două echipe, care ava avea loc sâmbătă, la ora 19:45, la Giurgiu. Este vorba despre o restanţă din etapa a doua a campionatului.

În urma rezultatului de miercuri, Steaua a revenit pe locul 2 în Liga I, la trei puncte în spatele Astrei, dar şi cu două partide mai puţin disputate. Astfel, roş-albaştrii sunt cei care merg pe terenul principalei rivale la titlu având şi varianta remizei.

„A fost un meci în care cred că am fost echipa mai bună, ne-am creat foarte multe ocazii şi am marcat doar trei goluri. Răspunsul nostru la toate declaraţiile care au fost săptămâna asta l-am dat pe teren, iar la următorul meci veţi vedea o echipă mult mai bună a Stelei. Cel mai mare deserviciu şi l-au făcut când au dat acele declaraţii, iar pentru noi a fost foarte uşor să pregătim acest meci. S-a văzut diferenţa de experienţă”, a declarat Reghecampf la finalul întâlnirii.

De cealaltă parte, tehnicianul învinşilor, Daniel Isăilă, crede că diferenţa a fost făcută de greşelile individuale ale jucătorilor săi.

„Nu pot să fiu fericit, rezultatul cred că este puţin prea sever pentru ce s-a întâmplat pe teren. Din păcate, diferenţa a fost făcută de greşelile individuale din apărare. Acum Steaua are un atu moral. Sunt peste noi din punct de vedere moral, dar important este să nu capotăm, pentru că în foarte multe momente ne-am ridicat la valoarea Stelei. S-a acumulat o oboseală şi de partea noastră şi de partea lor, dar sâmbătă va fi o altă partidă. Steaua este o echipă puternică, iat greşelile de acest gen te costă. Primele două goluri le-am făcut cadou, fără să fim puşi sub presiune”, a spus antrenorul Astrei.

Rezultate Liga I, etapa a 19-a


Corona - Ceahlăul 1-0 (Dâlbea 21)
Viitorul - Concordia 1-1 (Axente 6 / Welington 29)
FC Vaslui - Dinamo 1-1 (Antal 44 / Ţucudean 76)
ACS Poli - CFR Cluj 1-0 (Boldea 76)
Steaua - Astra 3-1 (Popa 16, Gardoş 75, Piovaccari 82 / Budescu 50)

Clasament Liga I:
1.Astra 41p (18 j), 2.Steaua 38p (16j), 3.Petrolul 37p (18j), 4.Pandurii 34p (18j), 5.Dinamo 32p... 15.FC Braşov 15p (18j), 16.Viitorul 15p (18j), 17.U Cluj 13p (17j), 18.Corona 10p

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close