Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua a învins cu 3-1 pe Dinamo, într-un derby cu probleme de arbitraj

Steaua a învins cu 3-1 pe Dinamo, într-un derby cu probleme de arbitraj

Steaua a învins cu 3-1 pe Dinamo, într-un derby cu probleme de arbitraj
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    05 Noi 2012   •   11:20

Steaua a învins cu 3-1 pe Dinamo, în derbyul etapei a 14-a din Liga I, la capătul unui meci cu probleme de arbitraj.

Alb-roşii au condus la pauză, după golul marcat de Marius Alexe în minutul 38, atacantul dinamovist finalizând un contraatac pe fondul dominării liderului campionatului.

Cu câteva minute înainte de deschiderea scorului, Dinamo ar fi putut primi un penalty, la un duel în careul lui Tătăruşanu între Curtean şi Chiricheş, dar arbitrul belgian Alexandre Boucault a lăsat jocul să continue.

Până atunci, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a avut iniţiativa, însă dominarea roş-albaştrilor a fost una sterilă, singurele ocazii importante la poarta lui Bălgrădean fiind irosite de Latovlevici, lovitură liberă din marginea careului, şi Raul Rusescu, şut în diagonală respins de portarul dinamovist.

Tehnicianul "câinilor", Dario Bonetti, a avut şi alte probleme în debutul partidei, fiind nevoit să facă două schimbări în primele 17 minute, după ce Alvarez şi Pulhac s-au accidentat, fiind înlocuiţi de Curtean, respectiv Rus.

În partea a doua, Dinamo a renunţat la orice idee ofensivă şi s-a mulţumit să apere fragilul avantaj. Presiunea Stelei s-a materializat în minutul 63, atunci când Cătălin Munteanu l-a împins în careu pe Chipciu, iar Raul Rusescu a transformat şi a restabilit egalitatea.

Acelaşi Rusescu a ratat alte două bune şanse pentru roş-albaştrii, înainte ca Dinamo să fie din nou privată de o lovitură de la 11 metri, în minutul 80, la faulturl evident al lui Chipciu asupra lui Matei.

Victoria băieţilor lui Reghecampf a fost adusă de două goluri marcate în decurs de doar patru minute, Rusescu reuşind dubla (83), iar Szukala stabilind rezultatul final (87) după un corner.

„Felicit echipa şi toţi oamenii care au contribuit la victoria din această seară. Consider că s-a întâmplat ceea ce ne-am propus, adică să câştigăm meciul. Mă consumă foarte mult un astfel de meci, dar încerc să nu le transmit asta jucătorilor mei”, a declarat Reghecampf la finalul întâlnirii.

Tehnicianul roş-albaştrilor a evitat să comenteze pe marginea arbitrajului: „Dacă mereu analizăm lucrurile negative nu cred că vom ajunge departe în fotbal. Ar trebui să ne uităm şi la lucrurile pozitive”.

De cealaltă parte, Dario Bonetti, antrenorul dinamoviştilor, consideră că echipa sa putea primi măcar un penalty, dar a recunoscut superioritatea adversarilor.

„Cred că am avut un penalty neacordat şi cred că era mai corect să fie acordat al nostru decât cel dat Stelei. Cred că rezultatul de astăzi a fost condiţionat şi de faptul că Steaua a primit un penalty şi nouă ni s-a refuzat unul, pentru că putea să fie 2-1 pentru noi la un moment dat. În orice caz, Steaua are foarte multă forţă, cu jucători tehnici care ne sunt superiori şi tactic, şi fizic. Sunt jucători mai puternici decât noi şi asta o vede toată lumea. E o chestiune de forţă genetică, jucătorii stelişti aşa au fost construiţi”, a precizat italianul.

Tot în etapa a 14-a din Liga I, campioana CFR Cluj a câştigat de o manieră convingătoare primul meci în care noul antrenor, Paulo Sergio, a stat pe bancă, formaţia din Gruia impunându-se cu scorul de 5-0 în faţa celor de la FC Braşov.

Grecul Kapetanos a deschis scorul pentru clujeni în prima repriză, pentru ca Mureşan, Cadu, din penalty, Rui Pedro şi Aguirregaray să stabilească rezultatul final după pauză.

Cealaltă echipă din Cluj, Universitatea, nu s-a descurcat la fel de bine şi a pierdut fără drept de apel la Iaşi, scor 0-4, în faţa nou-promovatei CSMS, în timp ce Oţelul Galaţi a trecut pe teren propriu de Gaz Metan Mediaş.

În cel mai spectaculos meci al rundei, FC Vaslui a câştigat cu 4-3 întâlnirea de acasă cu Ceahlăul Piatra Neamţ.

Nemţenii au deschis scorul prin Ichim, dar gazdele au întors rezultatul până la pauză, graţie reuşitelor lui Celeban, Caue şi Marius Niculae. Ceahlăul a redus din diferenţă în debutul părţii secunde, după golul lui Lukanovic, dar Celeban a făcut dubla şi a refăcut avantajul vasluienilor, înainte ca Achim să închidă tabela în minutele de prelungire.

Ultimele trei meciuri ale etapei, Pandurii - CS Severin, Petrolul - Chiajna şi Rapid - Astra, se vor disputa luni.

Liga I, Rezultate etapa 14-a


Gloria Bistriţa - Viitorul Constanţa 1-1 (Predescu 40 / Iancu 7)
CSMS Iaşi - Universitatea Cluj 4-0 (Keita 3, Tincu 20, Straton 42, Ţigănaşu 62)
CFR Cluj - FC Braşov 5-0 (Kapetanos 13, Mureşan 55, Cadu 65 pen, Rui Pedro 69, Aguirregaray 82)
FC Vaslui - Ceahlăul 4-3 (Celeban 8, 59, Caue 34, M. Niculae 35 / Ichim 5, Lukanovic 51, Achim 90+2)
Oţelul Galaţi - Gaz Metan Mediaş 2-0 (Giurgiu 14, Pena 59)
Steaua - Dinamo 3-1 (Rusescu 63 pen, 83, Szukala 87 / Alexe 38)

Clasament Liga I:
1.Steaua 35p, 2.Pandurii 26p (13j), 3.FC Vaslui 25p... 15.Oţelul 14p, 16.Gloria 10p, 17.CSMS Iaşi 8p, 18.CS Severin 4p (13j)

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close