Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua a obţinut a cincea victorie consecutivă în faţa lui Dinamo, scor 2-0

Steaua a obţinut a cincea victorie consecutivă în faţa lui Dinamo, scor 2-0

Steaua a obţinut a cincea victorie consecutivă în faţa lui Dinamo, scor 2-0
de M.T.    |    10 Mai 2013   •   23:43

Autogolul lui Boubacar şi reuşita lui Cristi Tănase au adus Stelei cea de-a cincea victorie consecutivă în derbyul cu Dinamo, scor 2-0, rezultat în urma căruia alb-roşii rămân pe locul 5 în Liga I şi riscă să rateze calificarea în Europa League.

Partida de pe Arena Naţională nu a avut practic istoric, Steaua evoluând cu nonşalanţa unei echipe care şi-a asigurat deja titlul de campioană şi controlând autoritar ostilităţile. Fără intervenţiile lui Bălgrădean, roş-albaştrii puteau obţine un succes mult mai clar din punct de vedere al rezultatului.

Formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf a plătit însă destul de scump succesul în confruntarea cu marea rivală, Chipiciu şi Chiricheş părăsind terenul accidentaţi grav, ultimul fiind faultat dur de Strătilă, care a scăpat inexplicabil de o eliminare meritată.

Steaua şi-a impus repede punctul de vedere şi a deschis scorul în minutul 13, atunci când, după o fază confuză în careul dinamovist, Boubacar a trimis mingea în propria poartă, după ce Bălgrădean respinsese iniţial în faţa lui Rusescu.

De la un astfel de meci nu puteau lipsi incidentele, jocul fiind oprit câteva minute la mijlocul primei reprize din cauza fanilor dinamovişti, care au aruncat diverse obiecte pe teren, inclusiv telefoane mobile şi torţe, în timp ce Bourceanu încerca să execute un corner.

După reluarea întâlnirii, Dinamo a reuşit să mai echilibreze ostilităţile, dar mai aproape de gol a fost tot Steaua, prin Adi Popa, şutul mijlocaşului fiind deviat în bară de acelaşi Bălgrădean, indiscutabil omul numărul 1 al "câinilor".

Incapabili de replică din punct de vedere fotbalistic, dinamoviştii au transformat repriza secundă într-un câmp de bătălie, intrările dure ale elevilor lui Cornel Ţălnar riscând să producă şi alte accidentări în tabăra stelistă.

Chiar şi în aceste condiţii, Steaua a continuat să facă legea, iar golul doi a venit firesc, în minutul 70, atunci când Tănase a combinat cu Rusescu la marginea careului şi l-a bătut pe Bălgrădean cu un şut plasat lângă bară.

Reuşita decarului stelist a calmat spiritele, finalul aparţinându-le fanilor dinamovişti, care au cântat neîncetat şi au spălat astfel din imaginea urâtă lăsată în prima parte printr-o splendidă dovadă de ataşament faţă de propria echipă. Probabil că dacă jucătorii alb-roşii ar fi avut măcar jumătate din pasiunea oamenilor din tribună, rezultatul meciului ar fi fost altul.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close