Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua câştigă cu 2-1 în Norvegia şi este aproape calificată în primăvara europeană

Steaua câştigă cu 2-1 în Norvegia şi este aproape calificată în primăvara europeană

Steaua câştigă cu 2-1 în Norvegia şi este aproape calificată în primăvara europeană
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    08 Noi 2012   •   22:24

Steaua a câştigat şi returul cu Molde din deplasare, scor 2-1, şi este aproape calificată în fazele eliminatorii ale Europa League.

Roş-albaştrii sunt lideri în grupa E, cu 10 puncte, şi mai au nevoie de o remiză în ultimele două meciuri, acasă cu Stuttgart şi în deplasare cu FC Copenhaga, pentru a fi siguri de prezenţa în primăvara europeană.

În Norvegia, elevii lui Laurenţiu Reghecampf au făcut o primă repriză foarte bună, în care au şi marcat cele două goluri, prin Alexandru Chipciu şi Iasmin Latovlevici, şi o parte a doua mai puţin reuşită, permiţând gazdelor să reducă din avantaj şi să preia iniţiativa.

Totuşi, jucătorii stelişti au gestionat bine avantajul, pe care chiar îl puteau mări în câteva rânduri, obţinând al treilea succes din patru meciuri şi continuând să fie neînvinşi în actuala ediţie a competiţiei.

Spre deosebire de întâlnirea de la Bucureşti, antrenorul celor de la Molde, Ole Gunnar Solskjaer, a trimis pe teren cea mai bună formulă de echipă, în timp ce omologul său a folosit un experimental 3-4-3, cu care roş-albaştrii au părut nefamiliarizaţi în primele minute, atunci când norvegienii au fost mai insistenţi, fără a-şi crea însă mari ocazii la poarta lui Tătăruşanu.

Odată cu trecerea timpului şi cu intrarea lui Latovlevici în locul lui Pârvulescu, accidentat, după un sfert de oră, Steaua a trecut la conducerea jocului, iar Chipciu a deschis scorul la prima acţiune importantă la poarta lui Soderberg, în minutul 21, fostul braşovean primind o minge în careu de la Cristi Tănase şi şutând imparabil cu stângul la colţul scurt.

Băieţii lui Reghe îşi puteau dubla rapid avantajul, dar Rocha a fost egosit la un contraatac şi, în locul unei pase la Tănase, a preferat un şut slab pe centru de la 17 metri. Totuşi, în minutul 37 s-a făcut 2-0, din nou Tănase fiind responsabil cu pasa decisivă, în timp ce Latovlevici a trimis tare la colţul lung, lăsându-l fără replică pe portarul gazdelor.

La pauză, Solskjaer a făcut două schimbări care au schimbat faţa echipei sale, Mostrom şi Berget înlocuindu-i pe anonimii Gatt şi Diouf. Începutul mai bun de repriză al norvegienilor nu a rămas fără urmări, iar în minutul 55, nigerianul Chima a redus din diferenţă la capătul unei contre rapide, în care l-a întors pe toate părţile pe Gardoş.

Nordicii au încercat să profite de momentele de uluială ale adversarilor şi nu a lipsit mult să obţină o egalare improbabilă la un moment dat, dar Tătăruşanu a fost la post la şuturile lui Mostrom şi Simonsen.

Steaua a reuşit însă să iasă din încercuire, iar Mihai Costea, de două ori, şi Szukala au avut şansa de a închide definitiv meciul. Ultimele emoţii pentru roş-albaştri au venit în minutul 89, atunci când Tătăruşanu a intervenit providenţial în faţa lui Linnes, pentru ca în primul minut de prelungiri, şutul lui Chpciu din interiorul careului să fie respins în corner de Soderberg.

În celălalt meci al grupei, în Danemarca, VfB Stuttgart a învins cu 2-0 pe FC Copenhaga, prin golurile marcate de Ibisevic şi Harnik în ultimul sfert de oră, şi a urcat pe locul 2. Victoria germanilor era singurul rezultat care nu a califica matematic pe Steaua în cazul unui succes în Norvegia, dar liderul din Liga I are şansa de a-şi asigura prezenţa în 16-imi pe 22 noiembrie, atunci când îi va înfrunta pe şvabi la Bucureşti.

Molde: Soderberg - Vatshaug, Forren, Linnes, Simonsen, Hestad, Eikrem, Hussain (Angan 77), Gatt (Mostrom 46), Chima, Diouf (Berget 46)

Steaua:
Tătăruşanu - Szukala, Gardoş, Chiricheş, Chipciu, Tănase, Prepeliţă (Pintilii 70), Pârvulescu (Latovlevici 15), Bourceanu, M. Costea, Adi Rocha (Nikolic 56)

Clasament grupa E:
1.Steaua 10p, 2.Stuttgart 5p, 3.FC Copenhaga 4p, 4.Molde 3p.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close