Antena 3 CNN Sport Fotbal intern STEAUA-DINAMO. Gigi Becali: Dacă pierd procesul cu Armata, Steaua intră în faliment

STEAUA-DINAMO. Gigi Becali: Dacă pierd procesul cu Armata, Steaua intră în faliment

STEAUA-DINAMO. Gigi Becali: Dacă pierd procesul cu Armata, Steaua intră în faliment
22 Dec 2016   •   17:20

STEAUA-DINAMO LIVE. Finanţatorul Gigi Becali a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că gruparea de fotbal FC Steaua va intra în faliment dacă va pierde şi procesul cu Clubul Sportiv al Armatei prin care i se solicită un prejudiciu de 37 de milioane de euro cauzat de folosirea ilegală a mărcii "Steaua Bucureşti" în perioada 2004-2014.

"Problema ştiţi care e? Că dacă au intervenit aici (n.r. - în dosarul privind numele "Steaua"), atunci intervin şi în partea cealaltă (n.r. - în dosarul prin care Armata solicită un prejudiciu de 37 de milioane de euro). Iar dacă intervin acolo, atunci e faliment la club. Pot să spună şi acolo că prejudiciul atâta e... şi atunci direct faliment. Dacă spune că e alb cărbunele, atunci mă aştept la orice. Eu nu am cum să mă mai lupt cu ei. Au grade, au bani, au şcoli, au instanţe, toate le comandă numai ei şi nu ai ce să faci. Deci mie nu mi-e teamă de asta (n.r. - de decizia privind schimbarea numelui), mie mi-e frică dacă zice că trebuie să plătesc 37 de milioane. Şi atunci e faliment. Păi eu acum am pierdut la Curtea de Apel cu aceeaşi judecătoare care mi-a dat câştig de cauză în dosarul cu sigla. Ea a vrut să se recuze, dar au pus-o să dea sentinţă împotriva ei. Vă daţi seama ce justiţie avem? Sunt judecători care se contrazic pe ei", a spus Becali.

Acesta a adăugat că în cazul în care se retrage de la Steaua, fotbalul românesc este terminat, singura salvare fiind Gheorghe Hagi. "Eu dacă mă retrag, singura salvare a fotbalului românesc rămâne Hagi, dacă o mai rămâne şi el. În rest, la revedere, s-a terminat cu fotbalul românesc. Eu dacă mă retrag, în proporţie de 90 la sută, s-a terminat cu fotbalul. 10 la sută pentru că mai rămâne Hagi, că altfel se termină definitiv", menţionat el.

Gigi Becali nu ştie dacă se va mai implica la un alt club, dar a menţionat că nu va investi alături de Gheoghe Hagi la FC Viitorul. "Vedem ce-o să fie. În orice caz, nu mor caii când vor câinii. Imediat în primul an dacă mă implic altundeva mă duc şi câştig campionatul şi merg şi în Liga Campionilor. Dar nu mă duc la Hagi, nu fac eu tovărăşii cu nimeni. Îl iubesc pe Gică Hagi, dar nu îmi trebuie ceartă. Eu dacă am 50 de oi, sunt ale mele. Nu-mi trebuie mie amestecătură. Când se amestecă nu e bună treaba", a explicat el.

Finanţatorul afirmat că jucătorii formaţiei Astra Giurgiu, Junior Morais şi Constantin Budescu, precum şi dinamovistul Harlem Gnohere vor fi transferaţi la Steaua în această iarnă. De asemenea, a precizat că a făcut o ofertă pentru doi jucători ai grupării FC Viitorul, ale căror nume nu a dorit să le dezvăluie. "Am vorbit cu Gigă Hagi să-mi dea doi jucători de la el. Îi plătesc, dar să rămână până la vară la el la Viitorul. Mi-a zis că discutăm, el e cel mai mare strateg, să vedem ce zice", a mai spus Becali.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că echipa deţinută de Gigi Becali - Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB) - nu mai are voie să folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" fără consimţământul clubului Armatei, CSA Steaua.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis o acţiune depusă în instanţă de CSA Bucureşti şi au interzis clubului FCSB să utilizeze marca "Steaua" în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.

"Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele 'Steaua', 'Steaua Bucureşti' sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive", se arată în decizia instanţei.

De asemenea, judecătorii obligă ONRC să radieze numele "Steaua Bucureşti" din cuprinsul denumirii comerciale a SC Fotbal Steaua Bucureşti SA.Pe de altă parte, magistraţii au respins cererea CSA Bucureşti de acordare a unor daune cominatorii. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Clubul Sportiv al Armatei a deschis mai multe procese împotriva lui Gigi Becali, solicitând printre altele recuperarea unui prejudiciu în valoare de 37 de milioane de euro cauzat de folosirea ilegală a mărcii "Steaua Bucureşti" de către clubul de fotbal FCSB, finanţat de Gigi Becali, în perioada 2004-2014.

"Într-unul dintre procese solicităm la tribunal să îşi schimbe denumirea de Steaua Bucureşti deoarece prin decizia ÎCCJ 3425/2012 marca pe care societatea comercială o avea la OSIM a fost anulată. Acum societatea comercială îşi desfăşoară activitatea în campionatul Ligii I cu denumirea comercială. Avem o acţiune în justiţie pe această temă. Nu dorim radierea societăţii, ci schimbarea denumirii. Prin acest lucru dorim să ne protejăm patrimoniul şi mărcile pe care le avem înregistrate la OSIM", declara pe 14 decembrie preşedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul Cristian Petrea.

Clubul Sportiv al Armatei şi-a înfiinţat recent o echipă de fotbal, iar fostul internaţional Marius Lăcătuş a fost numit antrenor-coordonator (director tehnic). Echipa va fi înscrisă în Liga a IV-a începând cu sezonul competiţional 2017-2018 şi are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gigi Becali armata
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close