Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua este mai aproape de grupele Ligii Campionilor, după 1-0 cu Ludogorets

Steaua este mai aproape de grupele Ligii Campionilor, după 1-0 cu Ludogorets

Steaua este mai aproape de grupele Ligii Campionilor, după 1-0 cu Ludogorets
de M.T.    |    20 Aug 2014   •   09:15

Un gol marcat de Alex Chipciu în minutul 88 a adus Stelei o victorie cu 1-0 în meciul tur cu Ludogorets Razgrad şi îi apropie pe roş-albaştrii de o nouă prezenţă în grupele Ligii Campionilor.

Reuşita şeptarului stelist oferă campioanei României prima şansă de calificare şi a răsplătit încăpăţânarea lui Costel Gâlcă de a-l ţine pe teren până la final pe jucătorul de 25 de ani.

Chipciu a jucat atât rolul îngerului, cât şi pe cel al demonului, în prima repriză el ratând un penalty obţinut de Lucian Sânmărtean.

„A fost un meci şi cu bune şi cu rele. Îmi pare rău că am ratat un penalty, dar e bine că m-am revanşat şi am marcat în final. Îmi pare rău că mi-am dezamăgit colegii. Le cer scuze pentru treaba asta”, a spus Chipciu la finalul întâlnirii de pe Arena Naţională din Bucureşti.

Marea întrebare înaintea meciului cu Ludogorets era dacă autorul celor şase goluri din partida cu Pandurii, Claudiu Keşeru, se va afla printre titulari.

În cele din urmă, Gâlcă a decis să-l ţină pe bancă pe golgheterul echipei sale şi să meargă pe mâna lui Chipciu. „A fost o decizie pe care am luat-o înaintea meciului. E greu să nu bagi în teren un jucător care a marcat şase goluri, dar am simţit că avem nevoie de agresivitatea şi viteza lui Chipciu”, a explicat tehnicianul stelist.

Pariul tânărului antrenor părea să fie pierdut după o primă repriză în care Steaua nu a fost periculoasă decât în puţine momente, în faţa unui adversar excelent aşezat în teren. Cu fostul dinamovist Cosmin Moţi şi tunisianul Hamza, protagonistul unei recente telenovele de mercato, printre titulari, oaspeţii s-au apărat exact, iar campioana României nu a găsit soluţii pentru a ameninţa poarta lui Stoyanov.

Sânmărtean a fost singurul care a dat senzaţia că poate produce ceva important pentru Steaua, iar mijlocaşul de 34 de ani a fost cel care a obţinut un penalty, uşor acordat, în minutul 34. Chipciu şi-a asumat responsabilitatea de a executa, dar şutul său a fost slab, iar portarul bulgarilor a respins şi a păstrat rezultatul neschimbat.

Mai mult decât atât, după doar un minut, acelaşi Chipciu a făcut un fault inutil la mijlocul terenului şi a primit cartonaşul galben, urmând să lipsească în returul de la Sofia, de săptămâna viitoare. Cu moralul la pământ, şeptarului roş-albaştrilor nu i-a mai ieşit absolut nimic până la pauză, tot el ratând o ocazie excelentă în finalul primei reprize.

Probabil că mulţi antrenori ar fi ales să-l înlocuiască pe Chipciu după aceste momente, dar Gâlcă s-a încăpăţânat să-l păstreze pe teren. În reprize a doua, a intrat şi Keşeru, dar eroul meciului cu Pandurii a avut un impact limitat asupra jocului. Bulgarii au fost mai periculoşi în startul părţii secunde, când au avut şi o bară, iar frustrarea steliştilor creştea odată cu trecerea timpului.

Cu zece minute înainte de sfârşitul partidei, Chipciu l-a păcălit uşor pe Moţi şi a scăpat singur spre poarta lui Stoyanov, doar pentru a fi blocat în ultimul moment. Încă o ocazie irosită de jucătorul stelist. Însă Gâlcă şi-a văzut încrederea răsplătită în minutul 88, atunci când acelaşi Chipciu, la finalul unei seri ce risca să devină de coşmar pentru el, a marcat unicul gol al întâlnirii, cu un şut din apropiere la colţul lung.

„Pentru noi Chipciu a fost un jucător foarte important, de aceea l-am şi lăsat în teren până la final. Ne va lipsi în retur pentru că este suspendat”, a spus Gâlcă la sfârşitul meciului. Tehnicianul campioanei României spune însă că Steaua nu a făcut încă pasul decisiv spre calificare: „Chiar dacă nu câştigam meciul, tot spuneam că am făcut un joc bun şi mergeam în Bulgaria cu acelaşi gând de a câştiga. Astăzi am făcut un pas important pentru calificare. Până acum a fost cel mai important pas, dar nu vreau să mă opresc aici”.

Misiunea poate fi îndeplinită la Sofia, peste o săptămână.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close