Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua - FC Timişoara 2-2. Incidente violente în Ghencea (VIDEO)

Steaua - FC Timişoara 2-2. Incidente violente în Ghencea (VIDEO)

Steaua - FC Timişoara 2-2. Incidente violente în Ghencea (VIDEO)
15 Noi 2008   •   22:58

Tensiune mare în Ghencea, la partida dintre Steaua şi FC Timişoara. Ambele echipe veneau la această întâlnire cu orgoliul puternic zdruncinat. Steaua nu mai ?gustase? din paharul victoriei de 10 meciuri, iar bănăţenii au suferit un eşec lamentabil etapa trecută, pe teren propriu, în faţa vechilor duşmani de la Dinamo. Din cauza acestor rezultate nefavorabile ale echipei sale, antrenorul de pe Bega, Dusan Uhrin Jr., era în faţa unui ultimatum dat de preşedintele Marian Iancu.
Elevii lui Dorinel Munteanu au început sigur pe ei şi timp de 15 minute au dominat clar jocul, având câteva ocazii clare de gol prin Neaga, revenit de la echipa secundă, şi Dayro Moreno, care nimereşte bara dintr-un unghi închis, după o ezitare a portarului Pantilimon.
Treptat meciul s-a echilibrat şi datorită unui presing sufocant al timişorenilor, aceştia fiind incisivi pe fazele de de cotra-atac, costaricanul Winston Parks având cea mai mare şansă de a înscrie în minutul 23, când scapă singur cu Zapata.
Din păcate, în tribune tensiunea acumulată a răbufnit violent. Era primul meci ?acasă? pentru suporterii stelişti după ce patronul Gigi Becali îi avertizase că nu mai tolerează comportamentul celor din peluză. După câteva minute de la startul partidei, ultraşii de la peluza nord din Ghencea au aprins câteva torţe, iar reprezentanţii firmei private care asigură ordinea în incinta stadionului au intervenit în forţă.
Jandarmii au fost nevoiţi şi ei să recurgă la metodele lor specifice pentru a potoli spiritele şi un adevărat război s-a declanşat între fanii roş-albaştrii şi forţele de ordine. Cel puţin o persoană din peluză a fost transportată la spital, arbitrul partidei, Cristi Balaj, oprind meciul pentru un minut pentru a permite transportul celui rănit spre ambulanţă.
Conflictul a persistat până la pauză, când membrii celor două peluze au părăsit in corpore stadionul, în semn de protest faţă de reacţia companiei de pază condusă de Cătălin Zmărăndescu dar şi faţă de conducerea clubului stelist.
Incidentele au continuat şi în afara stadionului unde fanii Stelei au smuls bannerele electorale ale PNG, le-au dat foc în mijlocul bulevardului Ghencea şi au atacat dispozitivele de jandarmi cu pietre.
Incidente grave între suporterii stelişti şi forţele de ordine

Fără aportul galeriilor din cele două peluze, Steaua începe ezitant a doua repriză. Ritmul mai lent al partidei convine de minune Timişoarei, aceasta reuşind să deschidă scorul în minutul 53 prin Goga, care trimite un şut puternic, din marginea careului de 16 m, în poarta lui Zapata.
Golul lui Goga, Steaua ? FC Timişoara 0-1

Roş-albaştrii joacă şters. Lipsa de concentrare sau poate starea de nervozitate dau naştere unor greşeli copilăreşti. Goian şi Gionea sunt din nou puşi la încercare de sprinturile timişorenilor, iar Kapetanos joacă lent. Cu toate acestea, timişorenii abuzează de tehnicitate, jucându-se cu ocazii care nu trebuiau ratate. Şi aşa cum este în fotbal, ocaziile se răzbună.
În minutul 70, Dayro Moreno aduce egalarea după centrarea perfectă a lui Szekely.
Golul lui Dayro Moreno, Steaua ? FC Timişoara 1-1

Steliştii prind aripi pentru următoarele minute dar jocul lor este dat peste cap în minutul 76, când Bădoi execută perfect o lovitură liberă, aducând în avantaj echipa sa. La acest scor patronul stelist, Gigi Becali, a părăsit arena din Ghencea, vizibil supărat pe echipa sa
Golul lui Bădoi, Steaua ? FC Timişoara 1-2

Pentru doar 2 minute, deoarece Rădoi prinde un şut puternic din marginea careului şi îl învinge pe Pantilimon.
Golul lui Rădoi, Steaua ? FC Timişoara 2-2

Elevii lui Munteanu sunt în continuare în ofensivă dar nu reuşesc nimic periculos la poarta timişoreană.
După 11 meciuri consecutive, Steaua rămâne fără victorie, şi are 7 puncte în spatele lui Dinamo.
Steaua: Zapata, Ogăraru, Dorin Goian, Petre Marin, Rădoi, Tiago Gomes (Lovin`46), Nicoliţă (Szekely`60), Dayro Moreno, Neaga, Kapetanos (Stancu`78), Ghionea. Antrenor: Dorinel Muinteanu
FC Timişoara: Taborda, Bădoi, Luchin, Cisovsky, Latovlevic, Stelian Stancu, Parks, Borbely, Artiom Karamyan (Arman Karamyan`83), Gigel Bucur, Dorin Goga. Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close