Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua învinge cu 2-0 pe Molde şi face un pas important spre calificarea în primăvara europeană

Steaua învinge cu 2-0 pe Molde şi face un pas important spre calificarea în primăvara europeană

Steaua învinge cu 2-0 pe Molde şi face un pas important spre calificarea în primăvara europeană
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    26 Oct 2012   •   00:19

Golurile marcate în prima repriză de Vlad Chiricheş şi Raul Rusescu au adus a doua victorie pentru Steaua în actuala ediţie din Europa League, 2-0 cu Molde, rezultat în urma căruia roş-albaştrii îşi păstrează primul loc în grupa E.

Antrenorul norvegienilor, fostul mare atacant al lui Manchester United Ole Gunnar Solskjaer, a decis să trimită pe teren o echipă experimentală, cu gândul la derbyul pentru titlu cu Rosenborg, programat în weekend, însă acest lucru nu scade din meritele elevilor lui Laurenţiu Reghecampf, care au avut o nouă evoluţie solidă şi nu le-au dat nicio şansă adversarilor, Tătăruşanu având foarte puţin de lucru de-a lungul întregii partide.

În afara celor două goluri, Steaua a mai avut o mulţime de ocazii, printre care şi un penalty ratat după pauză de Cristi Tănase, astfel că nordicii se pot considera mulţumiţi de faptul că nu au pierdut la o diferenţă mult mai mare.

Roş-albaştrii au început entuziasmant, Latovlevici, bară, Adi Rocha, Tănase, Szukala şi Chipciu, şut scos de pe linie de Hussain, trecând pe rând pe lângă deschiderea scorului.

Inevitabilul s-a produs în minutul 30, atunci când un şut deviat al lui Rusescu a ajuns la Chiricheş, iar tânărul fundaş a înscris cu o foarfecă spectaculoasă de la 14 metri golul 350 al Stelei în cupele europene. Aproape imediat a venit şi reuşita de 2-0 a lui Rusescu, fostul jucător al Unirii Urziceni deviind şutul lui Latovlevici.

Până la pauză, Steaua a mai avut două bune oportunităţi de a marca, dar de fiecare dată portarul oaspeţilor, Soderberg, a intervenit foarte bine în faţa lui Chipciu şi a coechipierului Odegard, care a fost foarte aproape de autogol.

În debutul părţii secunde, elevii lui Reghecampf nu au menţinut acelaşi ritm, dar o accelerare a lui Tănase, care a inventat o pasă senzaţională pentru Chipciu, a dus la acordarea unui penalty, fostul braşovean fiind faultat în careu de Simonsen. Lovitura de pedeapsă a fost executată de acelaşi Tănase, dar Soderberg a reuşit să respingă şi să păstreze neschimbat rezultatul.

Până la final, Tănase, de două ori, Mihai Costea şi Chipciu au irosit alte şanse foarte bune de a mări avantajul steliştilor, care au terminat meciul în atac şi în aplauzele celor peste 40.000 de spectatori.

Veşti bune au venit şi din Germania, acolo unde celelalte două echipe din grupă, Stuttgart şi FC Copenhaga, au încheiat la egalitate, scor 0-0, astfel că Steaua este lider cu 3 puncte mai mult decât formaţia daneză.

Steaua: Tătăruşanu - Szukala, Latovlevici, Chiricheş, Pintilii (T. Bălan 63), Chipciu, Tănase, Georgievski, Bourceanu, Rusescu (A. Popa 46), Adi Rocha (M. Costea 55)

Molde: Soderberg - Steenslid, Simonsen, Odegard, Johansen, Stamnestro, Hussain (Furu 90), Ekpo, Gatt (Hestad 69), Hollingen (Camara 46), Angan

Clasament grupa E:
1.Steaua 7p, 2.Copenhaga 4p, 3.Molde 3p, 4.Stuttgart 2p.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close